Illegal avväpning

I USA har bland andra, kanske framför allt, republikanen Marjorie Taylor Greene varit ansvariga för att avslöja att FBI ägnat sig åt rent konstitutionsbrottslig verksamhet. Den amerikanska konstitutionen har som alla vet ett antal tillägg, varav det första om yttrandefrihet och det andra om rätten att äga och bära vapen vara de två viktigaste.

FBI har skapt ett formulär som de haft med sig vid tillslag och förhör. De kräver att de kvarhållna personerna ska skriva under formuläret och därigenom frånsäga sig sina rättigheter enligt andra tillägget. Formuläret kan inte återkallas av den som skrivit under det.

I formuläret lovar undertecknaren att denne på heder och samvete är mentalt otillräknelig att inneha vapen. Samtidigt försäkra undertecknaren att denne är tillräknelig nog att skriva under ”erkännandet”. Påpassligt nog har FBI haft för vana att ha med sig en läkare eller psykolog som kunnat intyga att båda uppgifterna om personen stämmer. Alltså både tillräknelig och otillräknelig på samma gång.

Detta är nu avslöjat för kongressen och det återstår att se vad det resulterar i för FBIs vidkommande. Men också om någon som bliivt utsatt för detta kan återfå sin rättighet enligt andra tilläget.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Illegal avväpning

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Socialisten vill att man avsäger sig rätten till LIV, det som konstitution vill försäkra medborgaren. Vilken svensk vågar erkänna det?

 2. Göran skriver:

  Knepig fråga. Men, hur pass undergiven får man vara mot andra som sticker ett papper i ens hand och vill ha en kråka?

  När Statoil blev Circle K, skulle de spela in en reklamfilm på en av deras mackar. Jag råkade befinna mig på den macken för lite fika. Då sprang reklamfolket omkring med papper att man skulle skriva under och avsäga sig sin upphovsrätt om man råkade bli med på filmen. Folk skrev gladeligen på. När de kom till mig sade jag nej. De såg lite lustiga ut. Försökte övertala mig. Jag sade att jag inte skriver under något men att det var okej om jag kom med i filmen.

  Som jag tolkar det hela. Folk skriver under ett avtal utan att han den minsta aning om hur de kommer att utnyttjas av Circle K.

 3. Göran skriver:

  Jag undrar om det finns något liknande i Sverige där t.ex. en jägare skrivit under ett papper att denne är otillräcklig att äga vapen och samtidigt är tillräcklig för att skriva under ett avtal?

  Vad jag vet kan man i Sverige inte intyga sin egen otillräcklighet eller tillräcklighet. Vad jag avser är att ett avtal inte är godkänt om det är undertecknat av en otillräcklig person och det spelar ingen roll om denna person påstår att denna är tillräcklig.

  När skolbarn i Sverige skulle ges en injektion av coronavaccinet gjordes en kontroll om barnet förstod vad som skedde. Det tillfrågades om de kunde ange sin adress. Det ansågs vara gott nog. Det skulle jag gärna vilja ha prövat i en domstol.

  Inte ens vuxna förstod vad de gav sig in på när de lät sig vaccineras mot coronaviruset.

Lämna ett svar