Second Amendment under tryck

Bland svenska partier, troligen mest i regeringskonstellationen, diskuteras nu hur man ska implementera EUs vapendirektiv. Det som Morgan Johansson och S-regeringen misslyckades med flera gånger. Regeringen har tydligen accepterat samma förslag som S la och oppositionen fällde. Den av S tillsatta utredaren upprepade S förslag, och det tycks vara det M lägger fram. Jägare och skyttar känner sig grymt svikna.

Debatt om rätten att äga och bruka vapen pågår även på andra håll. Till exempel i Schweiz, som inte är föremål för EUs direktiv. Men debatten finns där ändå. Dessutom har de efter debatt beslutat att schweiziska vapen inte får exporteras till Ukraina

De amerikanska delstaterna hänvisar till konstitutionen och hävdar att federal lag som stiftas för att inskränka rätten att äga och bära vapen är ogiltig. Domare säger att delstatslag som hänvisar till 2:A är ogiltig! Vems makt och auktoritet är det som gäller?

Ohio har stiftat lag som förbjuder delstaten följa federal lag som inskränker andra tillägget.

Federal domare beslutar att delstaterna inte har rätt att stoppa federal lag. Detta trots att det finns klara regler för vad den federala nivån får besluta om.

Idaho stoppar lag som förbjuder privatmilis.

En organisation bildad till stöd för andra tillägget utmanar vapenlagarna i New York.

NCLA juristorganisation söker stoppa federala myndigheters censur av sociala medier. Här och här.

Väljare som inte är medborgare i valdistriktet har blivit standard i demokratiskt dominerade distrikt. Ett sätt att manipulera lagstiftning via riggade val.

Supreme Court söker stoppa myndigheter som överträder sitt mandat. SCOTUS hänvisar till att myndigheterna ska följa lagen, de får inte ändra eller skapa ny lag. Det är Kongressens uppgift.
Myndigheter som överträder sitt mandat, det kallar vi till exempel myndighetsaktivism och det ogillar vi å det bestämdaste. Tänk om vi hade domstolar som kunde säga till om sådant på det viset i Sverige!

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Second Amendment under tryck

 1. Jan Andersson skriver:

  Intressant om Texas också ska tvingas följa federala lagar, eftersom de har inskrivet i konstitutionen att de får lämna den om de har lust. Märk att EU, alltså motsvarande federala myndighet utövas av personer som inte är utsedda i något demokratiskt val, och att lämna den är sannerligen inte lätt eftersom alla små lättstötta trekvartspolitiker där nu gör allt de kan för att försvåra för Storbritannien.

  Trump förstod hur det skulle bli och lovade stöd och samarbete, men han är inte kvar och USA har egna självförvållade problem.
  Och inte har Sverige inskrivet att de får lämna EU, fast trekvartspolitikerna där nu kommer att suga ut oss på alla områden.

  Man kan inte ljuga och förtiga alla problem och vilka nyheter som förmedlas och vilka som förtigs i evighet. Sanningen kommer alltid fram förr eller senare, och den som aldrig trixat med verkligheten vinner alltid.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Rätten till sitt EGET LIV ingen NATURLAG? Det är väl därför socialister och muslimer är så framgångsrika med att ödelägga planeten JORDEN?
  Brottslingen har för socialisten ett högre värde än den som blir ihjälslagen, ”survival of the fittest” i begriplig form.

  • Göran skriver:

   Brottslingarna vinner på att de som är starkare inte får agera. De flesta våldsbrottslingar är ganska korkade och skulle raderas ut ganska snabbt om folk fick lov att radera ut dem.

   Min lösning på gängvåldet i förorterna är att ge alla invånare full amnesti för vilka handlingar de än begår mot gängbrottslingarna under en veckas tid.

   • Mats Jangdal skriver:

    Nej, man kan inte göra så, lämna carte blanche i förväg.
    De normala människor som då lockas gå över gränsen riskerar att emotionellt bli fast där och bli de nya brottslingarna.

   • Benny skriver:

    Frågan är bara hur illa det måste bli innan ”svennebanan” agerar? Polisen i Sverige är överlägset sämst i EU och är rena barnleken för gängen så där har vi ingen hjälp utan buset härjar närmast fritt. Jag tror att när det blir tillräckligt illa så kommer medborgargarden per automatik och det är därför som statsmakten så gärna vill ha bort jaktvapen från svenskarna för att undvika en massaker på statsmaktens importerade brottslingar.

Kommentarer är stängda.