Är alla friheter och rättigheter i fara?

Många svenskar är redo att ge upp grundläggande fri- och rättigheter, för att få lugn och ro i sin vardag. Som att ge upp rätten att kritisera religion eller bränna koranen.

Nigel Farage, grundare av brittiska partiet Ukip har stängts av av sin bank. Han får inte göra några transaktioner, kommer inte åt sina egna pengar. Allt för att banken inte gillar hans politiska tankar och gärningar. Nu funderar han på att lämna det Storbritannien som han var mycket delaktig i att befria från EU.
Sent kommer besked att brittiska regeringen överväger att förbjuda banker att stänga av kunder av ideologiska skäl.

Svenska Nya Dagbladets ledning blev tidigare utestängt från sin svenska bank, Länsförsäkringar bank. Tidningen har stämt banken. Som jag uppfattar det har de fått tillbaks sitt konto, men går vidare med stämningen.

Amerikanske countryartisten Jason Aldean har spelat in en sång och video där han kritiserar BLMs agerande med upplopp och plundring i större städer. Låten blev snabbt populär, men svartlistades sedan av stationen CMT. Den var alldeles för kontroversiell i denna PK-skadade fråga.

Så när faller bilan? När är det slut med västvärldens åsikts- och yttrandefrihet, eller kan vi väcka tillräckligt många för att vända utvecklingen? Kommer vi ”frivilligt” att avstå dessa friheter, för att få utlovad lugn och ro? Eller om friheten tas ifrån oss, kommer folk att protestera på gator och torg, göra revolution?

Här nedan är den ”anstötliga” texten i hans låt. I Sverige vore det väl hets mot folkgrupp att säga att vi kommer att försvara det som är vårt.

Sucker punch somebody on a sidewalk
Carjack an old lady at a red light
Pull a gun on the owner of a liquor store
Ya think it’s cool, well, act a fool if ya like
Cuss out a cop, spit in his face
Stomp on the flag and light it up
Yeah, ya think you’re tough
Well, try that in a small town
See how far ya make it down the road
Around here, we take care of our own
You cross that line, it won’t take long
For you to find out, I recommend you don’t
Try that in a small town
Got a gun that my granddad gave me
They say one day they’re gonna round up
Well, that shit might fly in the city, good luck
Try that in a small town
See how far ya make it down the road
Around here, we take care of our own
You cross that line, it won’t take long
For you to find out, I recommend you don’t
Try that in a small town
Full of good ol’ boys, raised up right
If you’re looking for a fight
Try that in a small town
Try that in a small town
Try that in a small town
See how far ya make it down the road
Around here, we take care of our own
You cross that line, it won’t take long
For you to find out, I recommend you don’t
Try that in a small town
Try that in a small town
Ooh-ooh
Try that in a small town

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Är alla friheter och rättigheter i fara?

 1. Peter Sjöström skriver:

  Verkar inte som folk här i riket orkar intressera sig så mycket för situationer vi har och kommer att få . Fullt upp med det egna livet ? Är man ensam bland gemene man att se problemen , så känns det eller är problemen i Sverige inbillade ? Det jag fördtod av texten så var den talande för ett Amerika några decennier tillbaka . I mindre städer är det säkert så fortfarande som texten beskriver .
  Mvh Sjöström

  • Benny skriver:

   MSM gör inte sitt jobb och har slutat granska makten vilket gjort globalisterna kunnat flytta fram sina positioner. Eftersom MSM i västvärlden styrs av globalisterna så är det inte en så förvånande utveckling. Enligt min uppfattning är ca 20% av befolkningen medvetna om faran, resten har varken IQ eller i många fall intresse av att stå upp mot maktens ambitioner att tysta kritiker av den liberal-fascism man förordar ska införas överallt. Och vi ska inte glömma att många stödjer begränsningar av fri och rättigheter för de som opponerar sig mot globalismen som sprids av EU och USA.

 2. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Läs nedan om Anders Chydenius, Kaplanen i Nedervetil (min forna hemkommun), kamp i Sveriges riksdag för det fria ordet.

  Kampen för det fria ordet

  Utdrag:
  År 1766 fick Sverige en grundlag som världen inte sett maken till. Den gav rätt att skriva och trycka vad man ville: Och vem som helst fick läsa handlingar hos myndigheterna. Än i dag gör tryckfrihetsförordningen Sverige till ett unikt öppet samhälle.”

  Med uppbjudande av all sin vältalighet och skicklighet lyckades Chydenius vinna majoriteten i utskottet på sin sida. Det var han som skrev utskottets två betänkanden i frågan, och det var dem som ständerna hösten 1766 röstade ja till«, står det i en gammal hyllningsskrift om prästen från Österbotten.

  Den 2 december 1766 satte den maktlöse kung Adolf Fredrik sitt namn under Kongl Maj:ts nådige Förordning Angående Skrif- och Tryckfriheten. Den innehöll femton paragrafer och innebar bland annat att:

  • Censuren avskaffades (på allt utom teologiska skrifter), vilket i princip gav alla medborgare rätt att uttrycka vad de ville.

  https://popularhistoria.se/samhalle/medier/svenska-tryckfriheten-fyller-250-ar

  Är det en mänsklig rättighet att i yttrandefrihetens och/eller demokratins namn få kränka religiösa känslor?

  Yttrandefriheten behövs ju inte för att skydda allting som människor är överens om. Det är först när något är provocerande eller utmanande som yttrandefriheten sätts på prov.

  I en dom i Europadomstolen för mänskliga rättigheter i Strasbourg den 25 oktober 2018 fastställde domstolen en fällande dom mot en österrikisk kvinna för att hon kallat Muhammed pedofil. Bakgrunden var en överprövning av en tidigare dom 2011 i Österrike. Där hade kvinnan dömts till böter för uppgiften att Muhammed vid 56 års ålder hade gift sig med en 6-årig flicka.

  Kvinnan ansågs genom sitt uttalande ha sårat religiösa känslor och det var straffbart.

  Mvh,

  • Mats Jangdal skriver:

   Kommer ihåg den domen i Österrike. Domstolen har sålunda kategoriskt fel. Att fritt få berätta vad som faktiskt förekommit och vad man har för åsikt om detta måste tillhöra den generella yttrandefriheten.

 3. Mats Jangdal skriver:

  Läs hur Johan Westerholm sågar alla apologeter för inskränkningar i yttrandefriheten!
  https://ledarsidorna.se/sa-nots-sverige-ner-i-kulturkriget/

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Ganska märkligt, vi flyttade hem till Sverige 1978 och skulle fortsätta vår verksamhet inom jordbruket i Sydsverige.
  Redan under det första halvåret upptäckte vi hur BANKERNA uppträdde som statens förlängda arm, långt in i sovkammaren. Alla snaskiga detaljer har jag tack och lov glömt men personalen på banken hade ändrat attityd och beteende redan då. Vi var inga kunder längre ut rena OBJEKT som de faktiskt begärde total underkastelse ifrån. Än värre har det blivit idag och är du inte skuldbelastad med lagom anpassade ränteinkomster till banken är du värd noll och intet oavsett om du är fattig eller rik.
  De har nedlåtit sig till att bli en sluss och angiveri verksamhet till SKATTEMYNDIGHETERNA och i förlängningen till socialistiska tjuvar. Och det värsta, de (bankerna) har blivit ett perfekt redskap för socialisterna att prångla ut så kallade PENGAR för att på lång sikt göra befolkningen egendomslös med hjälp av INFLATIONEN ! ! !

  • Göran skriver:

   Samuel! Du ska veta att bankpersonalens attityd är styrt av politiker, framförallt från EU. Det är regelverket på 106.000 sidor som gör dem rabiata och skiträdda att göra fel, för varje fel omvandlas till pengar, dvs. böter.

   Uppe på det kommer direktiv från ägarna av Blackrock, Vanguard och State Street. Varje VD i ett större företag idag är rädd att få sparken om de inte följer en ”woke” agenda.

 5. Jan Andersson skriver:

  Ett bättre sätt att bemöta korkade åsikter är att förbigå dem med tystnad men inte glömma.

 6. Göran skriver:

  Hitintills har Nigel Farage lyckats få två av de hösta cheferna i två banker att få sparken. Jag undrar om dessa chefer hade räknat med det när de skapade ett åsiktsregister på Nigel Farage och sedan avslutade hans konto.

 7. Göran skriver:

  Det igen media, politiker eller för den delen inte någon svenne banan har förstått avseende de två irakier som nu bränner koraner och söker tillstånd att bränna koraner, är att dessa herrar inte gör det i yttrandefrihetens namn.

  Dessas två herrars mål är att få till ett förbjud mot att elda upp en koran. Det är exakt så islam arbetar. Den lilla skiten Ulf Kristersson har gett islam ett verktyg i Sverige och islam har plockat upp det direkt.

  När väl det är förbjudet att elda koranen i Sverige kommer nästa krav på förbud, att vara kritik mot islam. Islam sprids i Sverige med små steg, ett i taget, in på alla områden. För varje steg eroderar Sverige.

  Lite ironisk. Vilket land ska muslimerna fly till när Sverige är samma skithål som det land de flydde ifrån.?

Kommentarer är stängda.