CCS – världens grövsta brott

Låt mig vara fullständigt klar. CCS, Carbon Capture and Storage, alltså att fånga CO2 ur luften och lagra den otillgänglig för den naturliga kolcykeln, är inte bara den största idioti som tänkas kan, det är även det grövsta brott man kan begå mot mänskligheten och naturen. Jag backar inte från åsikten att det är rent kriminell galenskap!

Förklaringen är enkel, koldioxid är via fotosyntesen livets gas på denna planet. För att livet uthålligt ska ha en chans krävs att CO2 ständigt förnyas och finns tillgängligt i atmosfären. Allt annat innebär livets slut på jorden. Döden.
Den Kristerssonska regeringens främsta ”klimatpolitiska” åtgärd tycks vara CCS. Han nämnde det i sin regeringsförklaring. Hans miljöminister, Romina Pourmokhtari framför det som sitt viktigaste budskap.

Beroende på vad man tror om Ulf Kristerssons insikter kan man göra två tolkingar av budskapet. Den unga Romina tror förmodligen precis som en stor majoritet kvinnor under trettio år att CO2 är något farligt, hennes tro och roll i detta kan vi lämna åt sidan tills vidare.

Antingen tror Kristersson på fullt allvar på klimathotet och att CO2 är den fara som den utmålas som. I så fall har vi en djupt okunnig och lättlurad statsminister. En fara för folket, demokratin och hela vår framtid. Här två länkar till regeringen Kristerssons avsikt att genomföra CCS för dyra pengar.

Eller så vet han via adekvat upplysning från kunniga personer att CO2 inte alls är farligt. Men dels vågar han inte säga det högt, med risk att bli uthängd i media och nedgjord av vänsterpartierna i riksdagen inklusive miljöminister Poumokhtaris liberaler. Dels har han inte industrin med sig om han vill avslöja falsariet. En industri som bland annat via Hagainitiativet gjort sig beroende av politiken för sin lönsamhet.

Eftersom moderaterna alltid stått de stora industriföretagen i Sverige nära väljer Kristersson att gå dem till mötes på det enda sätt han kan. Han låter dem släppa ut lite mer CO2 än vad socialisterna planerat för industrin. Det ger dem lite bättre lönsamhet och en viss respit. Den CCS som föreslås kommer också den att bli en lönsam skattesubventionerad intäktskälla för den moderatnära industrin.

Politiken är ett skådespel. Den uppträder inte på samma scen som verkligheten och sanningen. Eftersom media helt riktar sin uppmärksamhet mot den scen där politiken uppträder missar den att relatera sanning och verklighet till sin publik. Folket hålls sovande i rosenröd dröm, där mardrömmen är att vakna upp till verkligheten.

P.S. På en annan bog, imorgon tisdag 8/11 föreläser professorn i tillämpad kärnfysik, Jan Blomgren, under rubriken ”Varför har vi elkris?” på Biblioteket i Helsingborg kl. 15-17. Gratis inträde. Ett arrangemang av Klimatrealisterna, Klimatupplysningen och Klimatsans. Välkomna!

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 svar på CCS – världens grövsta brott

 1. ivarandersson skriver:

  CCS – världens största felsatsning.

 2. Niklas skriver:

  Vill man fånga in koldioxid, så torde mer fotosyntes vara betydligt effektivare.

  • Jan Andersson skriver:

   Jag är nog rätt övertygad om att det finns en naturlig balans mellan CO2 i atmosfären och haven och mängden växtlighet på jorden. Nu kommer inte någonting vi företar oss att ha någon större effekt på denna balans. Så hela klimatfrågan gäller alltså något annat, som vi som mest tänker på naturen inte har förstått logiken bakom – jag själv saknar förmåga att förstå hur storslagna oförankrade idéer överhuvudtaget kan slå rot i skallen på makthavare (judeutrotningen, kulakutrotningen, kommunismen, imperiebygganden, osv.) och bli till en övertygelse att de har rätt. Jämfört med de senaste tvåhundra årens makthavare är Karl XII:s och Gustaf II Adolfs härjningar nästan logiska och motiverades tydligt inför varje större kampanj.

   För att travestera Hasse & Tage: ”Inte fan är gubben så dum att han har gömt pengarna i madrassen” vilket överfört till Ulf Kristersson i så fall omedelbart skulle stämpla ut SD från samarbetet i den nya regeringen. Har Elsa Widding begripit vad som pågår?

   Snälla makthavare, förklara, finns det någon logik värd att framföra inför meningheten? I så fall, fram med det fort som f-n, eller försvinn som den fjärt i rymden som ni faktiskt är i så fall.

 3. Lars Mellblom skriver:

  För att CCS ska fungera, om jag förstått fysiken rätt, måste nog riksdagen först avskaffa Henrys lag, men det är kanske vad Kristersson planerat. Någon borde fråga honom. I runda tal finns det 50 gånger mer CO² i haven än i atmosfären, så för att varaktigt avlägsna 1 ton CO² från atmosfären måste samtidigt 50 ton bort från haven.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Henrys_lag

  • Jan Andersson skriver:

   Att tömma haven blir nästa vansinnesprojekt från miljövänstern. Det kommer ju ändå att bli nödvändigt när glaciärerna i Antarktis och Grönland har smält.
   Förslagsvis skickar vi det mot solen, så den kyls av något så inte jorden brinner upp som den annars snart gör. Postmodernism: om inte jag tror på Henry’s lag så gäller den inte. ”Jag har frågat alla mina meningsfränder om dom vet vad Henry’s lag är och om dom i så fall tror på den. Ingen hade hört talas om Henrv’s lag och ingen trodde på den.”

 4. Conny Lundberg skriver:

  Kunskapsföraktet är idag fullständigt när man fullständigt ignorerar och förnekar livets grundstenar! En värld som föraktar koldioxid är en värld som strävar mot död!

 5. Pingback: CCS – världens grövsta brott – Life, Death and all between

 6. Göran skriver:

  Det som är den störta oron för mänsklighetens överlevnad är de facto att vi har alldeles för lite koldioxid i atmosfären. Denna lilla mängd koldioxid vi har i atmosfären och för den delen i haven är ett hot mot allt djurliv och det mesta av växtlivet på planeten Jorden.

  Vad gäller CCS Det finns flera större sådana anläggningar. De är subventionerade med skattemedel. De flesta ägs av oljebolag. Oljebolagen kan göra två saker med att äga dem. Dels kan de kvitta infångad koldioxid mot sin oljeproduktion och få pluspoäng hos klimathotsbluffarna, de nyttiga idioterna. Dels kan de använda koldioxiden de fångat in till att ta upp mer olja ur marken; koldioxid ned, olja upp.

  CCS-anläggningar kommer att bli ypperligt lönsamma. Nu skrattar ni säkert och undrar hur? Helt enkelt genom att göra koldioxid till en handelsvara. Det kommer att vara förlängningen på klimathotsbluffen. Denna handelsvara beräknas bli tio gånger större än marknaden för olja idag. Ledande inom detta är oljebolagen.

  Koldioxid som handelsvara innebär inte att koldioxid ska byta händer. För varje mängd (liter/kg/ton) infångad koldioxid utfärdas certifikat. Den som vill göra något som innebär produktion av koldioxid måste kvitta sin produktion mot motsvarande mängd certifikat. Ett företag måste, som exempel, köpa certifikat för att tillverka en produkt. Ett speditionsföretag måste köpa certifikat för att leverera produkten osv. Bönder måste köpa certifikat för att föda upp djur eller odla växter.

  Certifikaten kommer även att tillämpas på enskilda individer. Allt som enskilda individer kan göra kommer att vara klassificerade med antal certifikat. Varje individ kommer att varje månad få ett antal certifikat att förbruka. De kan förbrukas på det individen vill göra. Certifikaten för den enskilda individen kommer även att kunna säljas och köpas. Den som behöver mer certifikat för att göra något som kräver extra fler certifikat kan köpa certifikat från någon som har ett överskott på certifikat.

  Framtiden ser mer galen ut än vi kan förställa oss. Att fånga in koldioxid verkar förverkliga en dröm om en perpetuum mobile.

 7. Conny Lundberg skriver:

  Visst är det så, Göran! Detta har redan talats om av klimatalarmisterna.

 8. Bernd stymer skriver:

  Just så är det
  Låt mig vara fullständigt klar. CCS, Carbon Capture and Storage, alltså att fånga CO2 ur luften och lagra den otillgänglig för den naturliga kolcykeln, är inte bara den största idioti som tänkas kan, det är även det grövsta brott man kan begå mot mänskligheten och naturen. Jag backar inte från åsikten att det är rent kriminell galenskap!
  Om vansinnet fortsätter och politiken låter bygga maskiner som tar bort CO2 måste det stoppas med våld, antingen skjutas sönder eller att spränga bort det. Hur skall vi annars kunna överleva?

  • Jan Andersson skriver:

   Sanningen kommer förr eller senare på dagordningen. Att fundera på lämpliga straff för de ansvariga blir kanske för sent när de värsta klimatgaphalsarna redan har gått hädan av ålder. Alla kommer att rycka på axlarna och konstatera att ”förr i tiden begrep dom inte vad dom gjorde”.
   Min röst har också tystnat, fast jag vill protestera mot det eftermälet –det var inte alla som var korkade…

  • Benny skriver:

   Det mesta galna av allt är ju att få obildade att förstå att den CO2-halt vi har idag är historiskt låg och närmast i underkant för fotosyntesens funktion som är basen för livet på jorden. Propagandans makt är dock stor det ser vi exempel på även i fallen med Covid och Ukraina där det ljugs hejvilt! Verkligheten har ingen som helst bäring i MSM som även kallas fulmedia och ser man på vilka det är som styr informationen i västvärlden och äger MSM så är det samma skojare som tjänar enorma pengar på klimatbluffen. Tyvärr är vänsterblivna för korkade eller för dåligt pålästa för att förstå att de bara är nyttiga idioter i globalismens tjänst som de tror är ett vänsterprojekt. Globalismen styrs av de internationella oligarkerna typ Schwab, Soros, Gates med flera…

 9. Thomas skriver:

  Först måste man inse vad som styr tillvaron, sedan kan man börja reagera…
  Det brukar ta så där 50-70 år varierande för vilken typ av människa man är…
  Och när man har insett så blir så besviken på sig själv…
  Hur kunde jag gå på detta?
  Varför trodde jag att det borde gå att upplysa sin medmänniska…

  • Conny Lundberg skriver:

   Vi är med all säkerhet fler som inser och vet än de som ligger bakom och det går inte att dölja en så stor lögn hur länge som helst oavsett om man styr media.

Kommentarer är stängda.