Klimatlögnen – en maktkamp

Allt fler får upp ögonen för att frågan om klimatförändring är en maktkamp mellan frihet och totalitärt styre. Ännu är dock allt för många skrämda till vettlöshet av påståendet att människan förstör hela planeten. De blir därmed lättstyrda pjäser för det totalitära styret.

Ett påstående som ofta sprids på nätet just nu är att en CO2-halt av 800 ppm skulle hota allt liv, samt att vi dessutom snart är där. Påståendet verkar ha sitt ursprung i en vantolkning av Folkhälsomyndighetens rekommendation om ventilation. Här följer den aktuella texten från FHMs hemsida:

Koldioxid

En koldioxidhalt över 1 000 ppm (0,1 volymprocent) kan indikera att ventilationens funktion inte är tillräcklig för att ventilera ut föroreningar i luften och att ytterligare kontroller och åtgärder behövs. Koldioxiden används som en indikator eftersom människan är den största källan till koldioxid inomhus. Som indikator fungerar koldioxidhalten bäst i stora lokaler som skolor och idrottshallar med många personer eller i små rum. Utomhushalten av koldioxid är ca 400 ppm och inomhus brukar halten vara 600–800 ppm i väl ventilerade bostäder eller lokaler. En människa andas ut runt 15 liter koldioxid per timme vid sängläge, 20 liter vid stillasittande arbete och vid motion runt 120 liter per timme. Det indikerade värdet på 1 000 ppm är inte gräns för hälsopåverkan av koldioxid. Först vid en koldioxidhalt över 20 000 ppm börjar människans andningsfrekvens påverkas och med ökad halt ökar risken för huvudvärk och sedan för medvetslöshet.

Jag låter läsarna själva sovra ur ett stort antal exempel och länkar som sammantaget ger förskräckande insikter i hur falskt klimathotet är:
Vindkraftsbygge blir brottsutredning.
Extinction Rebellion totalitär aktivism.
Gabriel Oxenstiernas Klimatkyrkliga ordlista.
1100 forskare, det finns ingen klimatkris.
Jordan Petersons budskap till globalisterna.
Happer – Lindzens rekommendation till SEC PDF.
CO2-nivåer har inget att göra med global temperatur.
Så inledde FN sitt samarbete med WEF.
Religiösa ledare utropar nya budord vid COP27.
Region Gävleborg säljer sina vinkraftverk med jätteförlust.
Agenda 2030 – Jacob Nordangård om teknokratiska lösningar.
FN ”äger sanningen” genom att styra Googles sökmotor.
Carl Sagan ljög om klimathotet i kongressförhör 1985.
Stuart Kirk,chefstjänseman på HSBC tonade ner klimathotet, blev avstängd.
1200 forskare säger att det finns ingen klimatkris, PDF.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Klimatlögnen – en maktkamp

 1. ivarandersson skriver:

  Elsa Widding frågade efter bevis för att det råder klimatkris från riksdagens talarstol. Elsa hänvisade till AR6 WR1 IPCCs ”vetenskapliga” rapport. Ingen hade något bevis men okvädinsorden haglade framförallt i MSM. Så det kan bli när man bara läser den politiska pamfletten AR6 SPM och de klimathotsreligiösas tolkningar av SPM.
  Verkligheten stämmer inte med beskrivningen av verkligheten.

 2. Pingback: Klimatlögnen – en maktkamp | ulsansblogg

 3. Jan Andersson skriver:

  Jag tycker att detta var riktigt bra också:

  https://youtu.be/JYQ6eZDXXRE

 4. Jan Andersson skriver:

  Om man ska summera hela klimatsituationen idag så kan man konstatera följande som sant, utan fantasifulla diskussioner i det blå:

  — När och om elbilarna blir 15-20 gånger fler än idag så har världssamfundet minskat oljebehovet med 10%.
  — Saudiarabien har deklarerat att de och de andra oljeländerna inte tänker minska oljeexporten. Saudiarabien lever helt på sin enda exportprodukt = olja..
  — Alltså kommer oljeförbrukningen på dagens nivå att bebehållas, utsläppen blir samma som idag. Det spelar ingen roll var någonstans på jorden utsläppen sker, vinden blåser som den vill och kan inte påverkas.
  — Men vi har schaktat upp 250 ton jordmassor för varje elbilsbatteri som tillverkats, summa 75 miljarder ton i tredje världen.Ovanpå de 25-50 ton som behövs för att tillverka själva bilen, utan batteri.
  — Elproduktionen måste överallt fördubblas för att kunna ladda elbilarna. Utan kärnkraft, vattenkraft eller värmekraft; elbilsägarna förväntar sig att elproduktionen minskas eftersom det är en del av resonemanget bakom beslutet att köpa en elbil (utom de som laddar gratis på firmans bekostnad).
  — Vindkraften är intermittent och kan man inte ladda när man behöver kommer nyttoresandet att påverkas så mycket att samhället kollapsar.
  — Utan elbilar rullar det mesta på som idag, i Sverige behöver vi endast skaffa tillbaka tillräcklig elproduktion i Sydsverige.
  — Vill man spara på oljan är det långt effektivare att lätta på gaspedalen och eliminera alla köer, stopp, trefältsvägar och letandet efter parkeringsplatser.
  — Värmekraft är en utmärkt lösning, vi eldar skräp och får elen på köpet gratis.

  Vi går alltså mot en ohållbar framtid, om vi inte återgår till det hållbara samhälle vi nyss hade.

Lämna ett svar