Realpolitik till döds

Låt oss slå fast en sak redan från start, västvärlden har de senaste 20 åren fört en självdestruktiv politik. Frågan är varför och vem eller vilka som lyckats skapa denna politik unisont på bred front?

Det blev synligt under Obamas tid i Vita Huset. Det vill säga ungefär samtidigt som Reinfeldt var statsminister här, Angela Merkel styrde Tyskland, Gordon Brown i England och Nicolas Sarkozy i Frankrike. De var alla globalister. Det brukade sägas då att Merkel stod för tysk realpolitik, men sanningen är närmast att hon stod för en orealistisk idépolitik.

Var kom då dessa idéer ifrån och varför slog de igenom brett i flera länder vid samma tid? Kan man påstå att hela västvärlden släppte garden efter murens fall? Alla trodde att kommunismen var slagen och borta för evigt. Nu skulle alla leva i fred och harmoni, inte bara över alla gränser, utan helt utan gränser över huvud taget.

Så Europa skrev under Barcelonaavtalet 1992, som tolkat till sin bokstavs yttersta konsekvens innebär att Europas gränser rivs och européerna betalar alla sina pengar för att bli utbytta mot människor från mena-länderna. Så har det med lite fördröjning blivit, eller åtminstone inletts.

Men vem låg bakom detta? Jag kan inte bortse från Sun Tzus visdomsord om krigföring. Det bästa kriget är det som mina fiender för mot varandra. Kineserna är de som bäst av alla känner till detta, sedan mer än 2000 år. Medan mena töms på dagdrivare lägger Kina beslag på deras naturtillgångar.

USA har fullt upp med att omringa Ryssland med militärbaser, så de ser inte vad som verkligen händer. Allt fokus är på att försörja Ukraina med vapen. I realpolitikens fortsättning ägnar sig de europeiska ledarna åt att följa John, eller Joe, en senil amerikansk president som gör som han blir tillsagd av djupa staten. Istället för att säkra Europa mot invällare från mena.

Till detta sätter de sitt hopp till AI, total övervakning av medborgarna och bekämpning av livets gas CO2 till dess den är helt utplånad. Allt för att säkra planetens överlevnad och barnbarnens framtid. Har jag missat något väsentligt?

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Realpolitik till döds

 1. Thomas skriver:

  Att dela upp tid i ”tjugoårsbitar”innebär då att före 1992 så var det 1972…
  Romklubben, heter det väl…
  ytterligare 20 år bakåt så är det 1952, när det ”moderna” Europa var etablerat efter krigsårens kaos.. (kollar man svensk politik mellan 1945 och 1955 så inser man att mycket hände..)
  Ja, sedan ytterligare 20 år, 1932… den stora krisen i USA.
  Och 1912… Då började FED (1913) och därmed WWI…
  Så kan man fortsätta.
  Vad hände då 2012-14… kuppen i Ukraina. Som då startade kriget 2022..
  Så vad har vi att vänta oss 2030- 32… (Agenda 2030?)

  • Göran skriver:

   År 1994 när vi skulle rösta för Sveriges medlemskap i EU trodde jag att EU inom 20 år skulle vara i krig mot Ryssland. År 2014 starta i princip det kriget mot Ryssland.

   • Ivar Andersson skriver:

    2014 började Ryssland att göra anspråk på Östra Ukraina. Ryssland hade 6 år tidigare gjort anspråk på delar av Georgien. 2022 invaderade Ryssland Ukraina och det kriget pågår fortfarande.

  • Mats Jangdal skriver:

   1954 bildades Bilderberggruppen. Så tjugoårsbitar stämmer rätt bra.

 2. Benny skriver:

  En bra sammanfattning av läget! Om allt detta vet den ”sovande” svensken intet utan man är mer fokuserad på den senaste skandalen i Lets Dance och Wahlgrens alla piruetter där ganska talanglösa telningar lyfts fram i miserabla dokusåpor i slaskkanalerna! Och visst vore kineserna dumma om de inte utnyttjade vanvettet som numera styr västvärlden och vi ska komma ihåg att väst och Japan har mycket att stå till svars för sedan den koloniala tidens härjningar i Kina. Kineserna tänker servera hämnden kall…

 3. Göran skriver:

  USA, via demokraterna, stänger ned oljeproduktionen i USA för klimatet och miljön. USA ska nu bygga en ny militärbas i Irak i ett område med gott om oljekällor.

  Vill USA hjälpa Irak att skydda sina oljekällor eller vill USA se till att USA får denna olja?

 4. Göran skriver:

  Jag kan spä på den dystopiska framtiden med följande artikel ”Welcome To The Apocalypse”:

  https://www.lewrockwell.com/2023/05/no_author/welcome-to-the-apocalypse/

  • Mats Jangdal skriver:

   En mycket bra artikel!

   Detta diktade jag när Palme var statsminister.

   Ledare
   Jag vet hur man gör för att leda en ko
   Man styr den med grimskaft, än hit och än dit
   Ty detta är psykologi, kon får ej ges tid till att tänka i ro
   Ej bygga upp egen vilja och flit
   Jag får kon dit jag vill, fast hon själv inte ville

   På detta jag tänker ibland när jag hör sossars esprit
   Än hit och än dit vandrar sossarnas snille
   Rätt som det är så känner jag rycket, som om jag haft
   bindel för ögat och nosen uti ett grimskaft
   Plötsligt jag inser att en sosse är som gjord för att leda en ko

 5. Glenn skriver:

  Som sagt ,
  Enligt mig finns det gott och det finns ont ,och att komplicera sakernas tillstånd med massa ideologiska teorier hit å dit känns mer å mer urvattnat. Det är tämligen uppenbart att icke välmenande krafter härjar vilt just nu. Så vad är då onda krafter? Tja , om detta kan man spekulera. Följ pengarna föreslår de flesta. Visst , kanske ”värre” än så.

 6. Dan Ahlmark skriver:

  Det finns många oklarheter gällande bakgrunden och orsakerna till länders och världens utveckling. Ta t ex USA: vilken är egentligen kärngruppen, som successivt förskjutit landet till vänster och då också ledde motståndet mot Trump och kunde orkestrera valutgången 2020 ? Troligen är Obama med i denna grupp, eller också är även han bara en hjälpreda ?

  Beträffande världen är naturligtvis Kina en drivande kraft, men det är oklart på vad sätt de arbetar tillsammans med de internationella organisationerna (FN, WHO etc), socialistpartier i Väst samt det ekonomiska internationella etablissemanget. Det är intressanta frågeställningar och viktigare än nästan alla alla andra politiska spörsmål.

 7. Pingback: Realpolitik till döds | ulsansblogg

 8. Pingback: Realpolitik till döds | Varjager’s Weblog | Vermont Folk Troth

Kommentarer är stängda.