Är politiken bara en kuliss?

Varför medlemskap i Nato? Varför allt stöd, alla pengar, alla vapen till Ukraina? Varför inget stöd till Taiwan? Är sossarnas förmåga och vilja att reta Erdogan deras guerillataktik för att hålla Sverige utanför Nato fast de säger ja?

Enligt Nationellt Pistolskytte nr 1, 2023, svarade Gudrun Persson FOI, på frågan om fredlig samexistens med Ryssland är möjlig, ett tydligt Nej! på Folk och Försvar i Sälen i år. Det är alltså i princip detsamma som en krigsförklaring mot ett land i vårt närområde. Är statsminister och försvarsminister bekväma med det? Troligen ja, för de lovade en aldrig tidigare skådad upprustning av Sveriges militära förmåga.

Macron har besökt Kina och kommit hem med beskedet att det som sker i Kina eller mellan Kina och Taiwan är inget som EU ska lägga sig i. Carl Bildt är också omvänd. Numera ser han Taiwan som en naturlig del av Kina. Varför denna dubbelmoral och omsvängning?

Var är det moraliska stödet för att stormakter inte får ge sig på sina mindre grannar? Eller gäller det bara Ryssland nu? Ryssarna är i huvudsak européer, varför vill inte FOI tro på en fredlig samexistens med européer? Varför är världen och de europeiska ledarna redo att slakta européer och Europa för en princip som uppenbarligen inte ska tillämpas i resten av världen? Av alla världens folk, sett till övergripande grupperingar, är européerna minoriteten. Afrikaner, asiater och folk från mellanöstern är avsevärt många fler. Ändå är det Europa som nu står på tur att slaktas.

Eller! En vild spekulation. USA vill inte sluta kriga mot Ryssland i Ukraina. Macron och andra europeiska ledare vill ha slut på kriget, men kan för den splittade opinionen och avgivna löften inte säga det rakt ut. De har försökt tala förstånd med Blinken, utan framgång. Så för att sätta press på USA att bidra till att kriget upphör, väljer Europa att säga att i Taiwan mot Kina får USA kriga ensamma. Kan det vara så det ligger till?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

34 svar på Är politiken bara en kuliss?

 1. Thomas Ferraton Nilsson skriver:

  Macron och många andra är springpojkar åt oligarkerna genom den fuhrer claus schwab
  som oligarkerna utsett i Davos.

  • Benny skriver:

   Lite komik…Den parlamentsledamot i Tyskland som ivrar mest för fortsatt tyskt stöd till kriget i Ukraina heter, hör och häpna, Hitschler?!! Visst kan man säga att historien upprepar sig…

 2. Jan Andersson skriver:

  Och vår nya regering som i somras lovade att fixa det mesta som medborgarna retade sig på har lyckats komma överens om att slopa – plastpåseskatten. Grattis, svenska folk, men så här känns det förmodligen att komma ur askan i elden. Och se på när en senil gubbe dansar — ett litet steg bakåt följt av ett litet steg framåt. Men ändan den står stilla…

  NATO är en alldeles för svår fråga för våra främsta ombud, men de frågar inte folket vad de tycker, utan läser slaskmedia, som just nu är mycket sämre än någonsin tidigare.

  Vem är det t. ex. som är näringsminister i Sverige, och varför har man blandad ihop näringen med klimatet till ”Klimat- och näringsminister? Det ena kan vi inte påverka så det hoppas jag innerligt att ingen lägger ner en enda timme på, medan det andra är hela basen för vår existens.

  Vem har ansvaret för denna fundamentalt viktiga ministerpost? Ingen jag känner visste igår… för alla tänker bara på Putins kalla blick och får NATO bara bort honom så är världsfreden säkrad för all framtid.

  • Ivar Andersson skriver:

   Klimat- och näringsminister är helt rätt. Klimatpolitiken ska inte vara en stoppkloss för våra näringar. Nu ska en minister se till att avvägda beslut fattas.

   • Jan Andersson skriver:

    Bäst för näringslivet vore att politiken inte alls lade sig i något. Då kan visserligen enskilda utomstående komma i kläm, så en viss form av neutral tillståndsgivning måste nog ändå finnas. Men politikerna förstår inte alls vad näringslivet behöver medan de sympatiserar med alla mot-trender. Näringslivet behåller fattningen och en ”stiff upper lip” eftersom de oundgängligen behöver kunder och anställda som inte gillar ”Stora stygga vargen”.

    På så sätt drabbas vi alla bakvägen.

    • Ivar Andersson skriver:

     Näringslivet är beroende av politiska beslut. Klimatpolitiken medförde dyrare el och bränsle vilket drabbade näringslivet. Sunt förnuft är en bristvara.

     • Jan Andersson skriver:

      Drabbade av politiska beslut?

      • Ivar Andersson skriver:

       Energiskatterna höjde politikerna av miljöskäl och de högre energipriserna drabbade näringslivet. Sunt förnuft är fortfarande en bristvara.

 3. Thomas skriver:

  En nyckelfigur som kan avslöja vad som sker utanför PK är Sanna Marin…
  Hela hennes politiska funktion, med en finsk regering av bara unga kvinnor, som man för något år sedan förvånat upptäckte, något som så tydligt skilde sig från finsk ”Kekkonenstil”, hade kanske ett syfte…? Men vad?
  Tja, nästa uppdrag som dessa kvinnor får, (inklusive NZ förra statsminister) kan visa hur allt går ut på att neutralisera männen, de som möjligen kan reagera mot de internationella oligarkerna i alla förkortningsorganisationer som UN, WTO, WHO, IMF, BIS, m.fl…
  Att visa sig vara en icke ”alfahanne” är förödande, det har historien visat gång på gång, med Djingis Khan, Hitler, Stalin, m.fl… Så varifrån kommer då den moderna ”jämställdheten”?
  Tja, med svensk historia, med makarna Myrdals sociala ingenjörskonst som grund, kan man konstatera att de gick på kurs hosRockefeller… Märkligt.. en slump bara, som det heter numera..?

  • Mats Jangdal skriver:

   Det är ju också en slående tanke om politiken som kuliss!

 4. Glenn skriver:

  Visst är väl politikervärlden/ demokratin som den ser ut nu bara en kuliss.
  Det drar ihop sig till den perfekta stormen och 2030 agendan ser högst verklig ut.
  Kriget i öster är sannolikt del i detta.

  Återstår då diskussion om hem, vilka , varför. För de med antennerna uppe är det inte frågan om huruvida sakernas tillstånd är ” planerade ” eller ej ,utan om den ” rationellt , logiskt , intellektuellt tänkande delen av befolkningen skall våga se det som foliehattarna ser. Heder åt dig Mats som vågar ta ut svängarna. Vi blir rö… kn.. av nån Davos agenda och alldeles för få fattar. Svårt att ta in tydligen

  • Thomas skriver:

   Alltså…
   Allt man behöver veta för att få ihop en komplett ekvation finns att hitta i det enorma informationsflödet som finns på nätet…
   Visserligen blir det litet av en chock, men jag tror inte att det längre går att dölja hur allt fungerar.
   Det kan ju kanske bero på att alla problem börjar falla ihop till en punkt där allt bränner ihop, men vad resultatet blir kan bli något helt oväntat…

  • Benny skriver:

   Man kan fundera på vilka som tjänar på kriget i Ukraina? (Tja, eller krig? Man kan väl numera benämna det som slakten på stackars ukrainska tvångsrekryterade som skickas mot en säker död!) USA, Polen, Kina och Gulf-länderna drar nytta av kriget precis som MIC runt om i världen. De som förlorar är givetvis Ukraina som är på fallrepet, Tyskland plus övriga EU, Ryssland m.m. Det är väl inte alltför vågat att påstå att det är det vita Europa som är förlorarna och man behöver inte vara det minsta konspiratoriskt lagd för att förstå att det ingår i den globalisternas planen att minska den vita befolkningen.

   • Glenn skriver:

    Färg på människan är betydelselöst. Saken är större än så.
    Europa är en koloni till USA och USA styrs av Neocons – vad vill dom ? Vem vilka står bakom dom ? Man sänker definitivt medvetet Europa. Varför ? Bara pengar , makt ? Nja.

    Någonstans i hela eländet kokar det ner till en enorm urblåsning, rensning , av gigantiska kreditberg världen över. Att större krig startas är signal till omformning av ” världen” . Det finns skäl å anta att framtidens pensioner går upp i rök i västvärlden. Pensionsfonderna är underfinansierade och består dessutom av underliga papper. Att Alecta kunde förlora 12 miljarder sek på en helg är talande. Hur man än vrider på SVB eländet i USA så var det den näst största bankkonkursen i modern tid i USA. Alltså, nischbank eller inte – gigantisk konkurs. Detta toppades med ett par banker till. Ett litet snäpp högre ränta från fed och det började balla ur. Så, hur motverka inflationen om inte litet snäpp på ränteskalan klarades av. Om det brakar ihop så är Alectas lilla felinvestering bara en liten krusning. It Will be Ugly.
    Att guld å silver rusar är väl tydlig signal. Folk vill ur banksystemet. Och , flera stora länder vill nu bort från dollarn.
    Tiden är inne och följderna av detta – oj.

    Detta handlar om gott mot ont eller tvärtom.

    • Thomas skriver:

     Att fokusera på folks hudfärg är ett sidospår….
     Som sagt.
     Det är annat som är själva problemet…

     • Thomas skriver:

      Jag undrar…
      om inte Ukrainabråket snart, när våren torkar upp leran, kan bli något allvarligt….
      de nu läckta uppgiftena kräver nog en desperat utveckling snart…
      Kommer det att bli ett tvåfrontskrig?
      Är det något som ryssar och kineser förbereder sig på?

    • Benny skriver:

     Jo, det kan ju vara ett bländverk av globalisterna att tussa ihop olika grupper så att de förlorar fokus på de verkliga skurkarna. Läste att det läckt dokument där det bevisas att CIA hade mer än ett finger med i 9/11 då inte bara WTC1-2 ramlade ihop utan också WTC-7 som sprängdes med berått mod för att dölja stölden av ett oändligt antal miljarder. Man kan väl säga att saker och ting börjar falla på plats…Inte konstigt att träsket i Washington är livrädda för Trumps återkomst och att folk i USA alltmer ifrågasätter Washington-maffian!

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Den svenska SOCIALISMEN har utnyttjats för att tvångsdegenerera hela SVERIGES befolkning. Parasitväldet är utstuderat effektivt men framför allt en skymf och en skam för svenska FOLKET som är helt oskadliggjort genom KRIMMINALISERINGEN.
  Tänk er 349 ICKE folkvalda s k ”riksdagsmän” som inte kan sparkas för korruption.
  OTROLIGT!
  Hur kunde det hända?

 6. Pingback: Är politiken bara en kuliss? | ulsansblogg

 7. Göran skriver:

  Jag skulle mer benämna politik som en allvarlig lekstuga orkestrerad ad av en samling människor (politiker) som sammantaget har ett förstånd som är klart mycket lägre än förståndet hos befolkningen i respektive land.

  • Benny skriver:

   Och den här lekstugan hålls igång av fulmedia som numera fungerar som en taltratt och hejaklack för de olika regimernas politik. Politiker är oftast måttligt intelligenta personer som saknar skrupler kombinerat med en megalomanisk självbild. Sedan finns ju många lycksökare som insett att man behöver ingen bildning för att bli politiker utan bara förmågan att ljuga obehindrat och en stor trut. Det finns ju en orsak till varför psykopater söker sig in i politiken…

  • Jan Andersson skriver:

   Politiker borde väl vara mer allmänbildade än de flesta, och inga smala specialister. Vid vilken ålder är man mest allmänbildad, 40, 50, 60? Är unga bättre skickade att förutse framtiden, för det är det enda en politiker skall ägna sig åt.

 8. Göran skriver:

  Björn Söder säger att vi ska bojkotta Absolut Vodka för det säljs i Ryssland. En form av kuliss eftersom Sverige köper rysk olja via ombud. Det roligaste jag läst på senaste tid är att Ryssland säljer diesel till Ukraina.

  Polikerna trodde att rysk flyg skulle kollapsa. Nu visar det sig att flyget i Ryssland klarar sig alldeles utmärkt och att de till och med har utökat antal flygplan. Snart kommer även rysk flyg att vara oberoende av komponenter från väst.

  Förstå vilken kuliss sanktionerna är. Vem är det de försöker lura med sanktionerna?

  • Benny skriver:

   Givetvis folket för då kan makthavarna fortsätta att suga ut skattepengar från vanligt folk. Man undrar ju hur många som sett igenom medias lögner men inte vågar komma ut p g a PK-ismen som styrs uppifrån? Till min förvåning så har även en av rikspuckona Carola tydligen ”tänkt” till men snabbt blev inpiskad i ledet igen.

   • Göran skriver:

    Frågan är om man ska tycka att Carola gjorde något bra, eller bara säga till henne att som rickspucko, Carola, får du ta ansvar och skörda den skit du har sått.

  • Jan Andersson skriver:

   Ska vi bojkotta vodkaexport till Ryssland så borde det väl vara för att de redan har en egen jätteproduktion och att ryssarnas enda frihet under sovjettiden var att supa sig fulla.

   • Benny skriver:

    Ja, det är bara plakatpolitik att yra om bojkott av vodkaförsäljning till vodkans hemland Ryssland. De har så de klarar sig och blir över…Varför inte skippa hyckleriet och sluta köpa kärnteknik, rysk olja via Indien, rysk gas via Ungern eller strategisk metallurgi m m från Ryssland om man nu menar allvar? Nä, det går ju inte då blir det ju stopp på riktigt och börjar kosta ordentligt i plånboken. Hyckleriet är som vanligt monumental och att SD nedlåter sig till samma skit som övriga partier visar hur lång anpassningen gått.

 9. Jan Andersson skriver:

  Ska vi bojkotta vodkaexport till Ryssland så borde det väl vara för att de redan har en egen jätteproduktion och att ryssarnas enda frihet under sovjettiden var att supa sig fulla.

 10. Glenn skriver:

  Martin Armstrong
  https://usawatchdog.com/ukraine-war-causes-inflation-higher-rates-martin-armstrong/

  Swissbank, SVB, inflation, ukraina,etc.
  Intressanta kommentarer att ha med sig i narrativet(en) som manglas ut.

  • Thomas skriver:

   Armstrong gör det tydligare…
   Då förstår väl fler varför SVT intervjuade Bolton…

Kommentarer är stängda.