Varning för experter

Ett skämt i en gammal Blandaren från 50-talet: ”Det där är så enkelt så man måste vara expert för att inte förstå.” Eller byråkrat kan man tillägga.

Det finns åtskilliga exempel man ta för att belysa hur detta ska uppfattas. Ett är akademisk kollegialitet. Experter kritiserar inte andra experter i samma yrke, av kollegial respekt. Eller för att båda kan förlora i trovärdighet och därmed förtjänstmöjligheter.

Experter kritiserar inte heller experter inom andra områden än sitt eget. Det kan ju slå tillbaks och man kan själv bli kritiserad av någon med ovärdigt låg kompetens. Fy, så otäckt och otänkbart.

Våra politiker litar uppenbarligen endast på de experter de har ”in house”, som det nysvenska uttrycket låter. De som redan är anställda för att tycka samma som politikerna, eller åtminstone inte avslöja att kejsaren är naken. Tyvärr har Kristerssons regering inlett sitt första år på ett mycket illavarslande sätt, med tanke på vilka experter de sätter sin tillit till.

Sålunda har vår justitieminister släppt igenom lagstiftning som han och hans parti var med och kritiserade för bara ett år sedan. Den om implementering av EUs vapendirektiv. Trots personlig detaljinformation från en av Sveriges mest meriterade skyttar, Pia Clerté, har han släppt fram innehavsreglering av lösa magasin. Trots att det är en överimplementering av direktivet. Men det är helt i linje med den aktivistiska polisexpertisens åsikt att allt civilt vapenägande ska försvåras.

Definition av magasin är inte utredd och beslutad. Oklarheter råder kring hemvärnsmäns rätt att inneha magasin, eftersom vapnen ägs av staten. Likaså alla oklarheter kring magasin som kan passa till mer än ett vapen, eller till mer än en kaliber. Permutationerna kan bli många och mycket svåröverskådliga! Alla kan vara brottslingar.

Ett helt annat synsätt rapporteras från amerikansk domstol. Myndigheten ATF har fått bakslag på sin önskan att betrakta vapendelarna mantel och stomme som vapen, vilka det ska vara brottsligt att inneha. Domstolen menar tvärtom, att är det inte ett funktionsdugligt vapen så är det inget vapen. Då är det endast död materia,

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Varning för experter

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  ”Sålunda har vår justitieminister släppt igenom lagstiftning som han och hans parti var med och kritiserade för bara ett år sedan”.
  Det finns flera med epitetet ”minister” som är lättfotade. Gunnar Strömmer t.ex. är grundare eller medgrundare till ”Centrum för Rättvisa” som hade eller har som mål att försvara den arma kriminaliserade stackars svensken mot den vidriga STATEN dvs ”satan”.
  Skall han sparkas för att återupptaga den gagneliga verksamheten?

  • Mats Jangdal skriver:

   Han om någon borde därför veta bättre. Men icke! När byråkratin slår klorna i politikerna går ingen säker.

 2. tompas skriver:

  År 2000 var Gunnar Strömmer ordförande i Moderata ungdomsförbundet. Under sin tid där drev han en kampanj för en humanare flyktingpolitik. Strömmer krävde nämligen amnesti för alla illegala invandrare utan undantag och totalt fri bidragsinvandring från tredje världen. Som om det inte vore nog med detta så uppmanade Strömmer dessutom allmänheten att gömma illegala invandrare, som fått utvisningsbeslut. Allt för att behålla dessa skumma individer i landet. Denne man är nu Sveriges justitieminister.

  Ulf Kristersson var 1989 ordförande i Moderata ungdomsförbundet. Kristersson ville öppna gränserna för helt fri invandring till Sverige. Denne man är nu Sveriges statsminister.

  • Mats Jangdal skriver:

   Någon avbön från sin ungdomstids aningslöshet har de naturligtvis inte gjort.

  • Göran skriver:

   Om någon moderat öppnar truten och kritiserar invandringen, är det bara att be dem hålla käften. Moderater måste lära sig att ta hand om den skit de själva skapar.

   • Ivar Andersson skriver:

    En moderat som öppnar truten och kritiserar invandringen är bättre än en rödgrön som fortsätter vurma för ökad invandring.

    • tompas skriver:

     Tyvärr är en sådan moderat icke existerande i dagsläget och huruvida någon sådan kommer att öppna truten framöver är i allra högst grad ytterst tveksamt.

 3. Peter Sjöström skriver:

  När våra kakistokratiska politiker från höger till vänster öppnar truten är vi alla illa ute . Se o hör soppan med Nato bara , för att ta ett aktuellt ämne .
  Mvh Sjöström

Kommentarer är stängda.