Olaga hot eller berättigad varning?

Skjutvapen debatteras idag nästan lika flitigt i Sverige som i USA. Det brukade vara en icke-fråga i vårt land. De som gillade jakt, eller skytte, eller bara gillade vapen, hade vapen. De som inte gillade vapen la sig inte i det. svårare än så var det inte.

Idag, har den i huvudsak importerade brottslighet som inte hyser den respekt för lagen, liv och lem, som vi vanligtvis gjort, beväpnat sig olagligt och skjuter ohämmat. Oskyldiga träffas och dör. Det är klart att folk blir upprörda. Men vänsterister, med sossarna i spetsen vill göra dessa våldsbrott till en fråga om de legala vapenägarnas vapeninnehav. Det är så sossar funkar. De gillar allt som håller nere vanligt folk, håller dem på mattan, lätta att styra och kontrollera. Därför sprider de obekymrat ”läckageteorin”, den som säger att brottslingarnas vapen ”läcker” från de lagliga ägarna till brottslingarna och på det viset bli olagliga vapen.

Teorin är att brott därför kan stoppas genom att stoppa, i princip förbjuda civilt vapenägande. De bekymmer det skulle medföra med exempelvis okontrollerade viltstammar och påkört vilt i trafiken, viftar de bort som ovidkommande. I värsta fall anser de i sin djupa okunnighet att jakt och avlivning kan skötas av statligt anställda, som inte njuter av dödandet. De gläds också åt att rika personer då inte skulle få jaga.

Dessa vapenhatare blir väldigt upprörda om de får veta att någon lagligt äger ett vapen. De kan ställa frågor som: -Tänker du skjuta mig nu?

De tycker det måste vara olagligt att vapen görs synliga i vardagsslag. De kallar det gärna olaga hot. Det som vapenhatare i USA kalla ”brandishing”. Om någon i Sverige i en trängd situation skulle visa sitt vapen som en varning till en angripare, att gör inget dumt nu. Då anser både vapenhatare och rättsväsende att det är olaga hot mot en oskyldig person.

Samma personer ropar idag efter mer och tyngre beväpning till militären. Dels för att kunna skicka till Ukraina. Dels för att vi minsann ska skrämma Putin och alla andra ryssar så de lämnar oss i fred. Men då är det inget olaga hot. Varför inte det? Putin har inte ens hotat Sverige.

Hyckleriet, dubbelmoralen och okunnigheten står skriven med eldskrift i pannan på svenskarna. Okunnigheten inte minst för att de tror på sossarnas läckageteori. Men även för att de tror att moderaternas krigshets är befogat fredsarbete. Samt inte minst för att de litar på både S och M när dessa vill förbjuda stora magasin, med motiveringen att där får de garanterat stopp på kriminaliteten.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Olaga hot eller berättigad varning?

 1. Ivar Andersson skriver:

  Hyckleriet, dubbelmoralen och okunnigheten står skriven med eldskrift i pannan på många svenskarna. Det gäller tyvärr inte bara i vapenfrågan.

 2. Göran skriver:

  Jag har lagt märke till att brottslingarna använder bilar. De är förmodligen stulna från vanliga hederliga bilägare. Vi måste stoppa detta spill av legala bilar till brottslingarna.

  Jag kan även använda ovan resonemang om spill på ett glädjande sätt. Det börjar hamna brottslingar på politisk positioner. Vi måste stoppa detta spill. Förbjud politiker.

 3. Peter Sjöström skriver:

  Tack för fina texter och underfundigheter . Förbjuda magasin , vart tog alla magasin med snygga damer vägen ? Ha det gott i sommarvärmen .
  Mvh Sjöström

 4. Pingback: Olaga hot eller berättigad varning? | ulsansblogg

 5. Benny skriver:

  Såg ni programmet Trafikpoliserna igår på TV? En 17-årig biltjuv jagas som kör som en idiot med två passagerare och riskerar liv på både sig själva, allmänhet och poliser! Enligt uppgift engageras 7 polispatruller och helikopter i jakten där förövaren repar upp en polisbil för att komma undan och sedan flyr springande från bilen han stulit. Efter ett tag så får polisen tag på tjuven och allt är frid och fröjd, d v s ända tills de talar om påföljden för denna tjuv efter allt han ställt till med! 800 kr i böter och 30 timmars samhällstjänst? Vilket j**la skämt, men visar väl på graden av idioti som grasserar i ”rättssystemet” i bananrepubliken Sverige. Förövaren var pixlad på bilderna efter gripandet men kom förmodligen från ett icke skidåkande land ursprungligen med tanke på den mesiga ”straffet”! Tja, det skapar ju i alla fall ”arbete” åt polisen om inte annat…

 6. Samuel af Ugglas skriver:

  Tänkvärt Mats, men vad hjälper det. Det är ju inte rätt folk som lyssnar till argumenten.
  Tvärtom de blir argumentationen bara använd emot alla frihetsälskande svenskar.
  Lagstiftningen går ut på att i möjligaste mån krimimallesera oss och aktivera ANGIVERIET.
  Vem vågar dra en lans för att svenska folket skall återtaga rätten att kunna sparka korrupta politiker i allmänna val.
  Att beväpna svenska folket för att hetsa och skicka dem som slaktoffer till Ukraina är väl att betrakta som en KATASTROF!

  • Thomas skriver:

   Sedan 22022022 så har Europa förändrats radikalt, ja, hela världen naturligtvis då den euroepiska dominansen i världen definitivt är passerad.
   Sverige är tydligen en råvarukoloni som före Gustav Vasa, då kontinentala krafter styrde i Skandinavien…
   Det finns inte längre en samlad kraft/klan som bestämmer utan vi har en balkanisering som åtminstone medborgare med balkanbakgrund är medvetna om och som därför söker sig till SD..?!
   Förstår vi infödingar vad som skett?

 7. Glenn skriver:

  Off topic.
  From idag och juli ut finns det ett gediget informationsmaterial att hämta hem , se och lyssna på – se länk i ett Ett försök av auktoriteter , läkare forskare å andra att delge material som undvikits av msm. Från början till dagens datum. Bedöm själva.

  https://theendofcovid.com/

  Admin tillåter eller deletar. Nu kaffe.

Kommentarer är stängda.