Sjukdomen Korruption som dödar demokratin

Dagens gästskribent är Bernd Stymer

Sjukdomen drabbar den som sviker andra för egen vinnings skull.

Korruption ar en sinnens sjukdom som uppstår när människan skadar kamrater, släkt, vänner, andra människor för egna fördelar. En sinnessjukdom som har drabbat alla kulturer, alla, riken, alla stater. Ett slags förräderi människor emellan som skadar alla staters styre. I en diktatur grasserar den lika väl som i en demokrati. I människans historia finns inget undantag. Men i några få nuvarande stater som omfattas av tanken att varje individ har samma rätt att delta i gemensamma beslut, styrandet, har insikten om den skada som sjukdomen medför lett till att försöka minska den genom regler för umgänget i form av lagar. Men problem med att rösta i dagens demokratier som består av miljoner innevånare, kvarstår även i de få demokratierna som nu finns. Framtidens teknik kommer att kunna lösa det problemet.

Styrandet i staten Sverige har för bara runt hundra år sedan ändrats från kungligt envälde till en sorts partistyrd demokrati där numera ingenting får hejda en utbredd korruption trots att kloka män i enväldets tid redan för fyrahundra är sedan skapade lag som skulle hejda sjukdomen, tjänstemannaansvar och ordinarieskap. Då kunde varje beslutande tjänsteman ställas rättsligt till svars för sina beslut i domstol och varje ordinarie tjänsteman kunde inte avsättas av dem som var missnöjda med dennes beslut. För fyrahundra år sedan fanns folk som visste om sinnesjukdomens förbannelse och försökte hindra den. Det gick att göra fram till 1976 när kroppsarbetarnas parti fick storhetsvansinne genom att tro att den stora vinsten att ha sluppit världskrig var deras förtjänst och därför tillät att ge sinnessjukdomen fri möjlighet genom att avskaffa både ansvaret och oavsättligheten. För att smitta ner demokratin Sverige behövdes bara två kompisar från överklassen som fått styra partiet. De båda passade samtidigt också på att ändra hela statens rättshantering, alla lagar, för den ene skröt om att han kunde skriva vilken lag som helst på en dag och få den godkänt.

Självklart har detta lett till sabotage av hela samhället med medeltida klanstrider som kan döda alla så att det lilla välmående Sverige numera förpassats till alla staters soptipp.

Vi, som har kvar förmågan att uppfatta eländet, ser varje dag bevis för statens haveri. Inte bara mördandet utan snart sagt i hela styret av staten där korruptionen ingår i all verksamhet. Varje politiker, högt som låg, vågar numera vara korrupt, varje tjänsteman som beslutar är numera korrupt, varje domare.

Se på hur en minister numera vågar ge order åt hela domarkåren att de inte får följa en lag som skall skydda medborgarna att skadas av farliga maskiner. Se på det otroliga att alla domare som fått den ordern numera vågar att bryta Grundlagen som förbjuder dem att rätta sig efter politiken

Men alla andra?

Det är det stora partiet som har anställt de flesta domare och tjänstemän och då valt den som i anställningsintervjun lovar att lyda politiken och inte lagen. När någon har tänkt till även i Riksdagen och begär att återinföra skyddet mot korruption, då röstar det stora partiet med hjälp av fyra struntpartier ned det förslaget.

Se hur korrupt politik bedrar befolkningen inte bara med lögner om klimatkatastrof utan också med att muta med skattebidrag till en hel hord klimatbedragare som det korrupta SVT/SR ständigt låter babbla om lögnerna. Till och med lärarkåren har korrumperats att skrämma barnen med klimatlögner i stället för att lära ut kunskap med det resultat att från att svenska elever var bäst i hela världen på läsförståelse till att vara näst sämst. Demokratin i Sverige är nu hotad. Medborgare måste bestämma att ha kvar den genom att se till att korruptionen hejdas med lag.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Gästlistan och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Sjukdomen Korruption som dödar demokratin

 1. Jan Andersson skriver:

  Felet är en ”progressivt utbredd” dumhet, främst manifesterad som aningslöshet. Man ”behöver” inte fråga någon inför varje beslut, för denna kan ju representera ett särintresse, och det måste man ju stå över. Men finns det ett större särintresse än korruption? Vilka blir ens vänner och låtsas sympatisera med ens åsikter och beslut? Äkta vänner som ser fördelar med att känna en makthavare? Är det inte bättre att känna en kunnig person som kan dela med sig av sina kunskaper? Om någon inte förstår skillnaden så – ut ur maktens korridorer och jobba tio år praktiskt. Sedan kanske en och annan 25-öring har trillat ner.

 2. Pingback: Sjukdomen Korruption som dödar demokratin | ulsansblogg

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Socialisterna lyckades ta ifrån befolkningen beslutanderätten i VAL!
  Det märker vi ordentligt nu när Elsa Widding själv gjort sig till den ende folkvalde i den s k RIKSDAGEN. Hon sitter där som överkvalificerade bland 348 ”gängkriminella” individer som låtit kompisarna placera dem på sina resp. taburetter.
  Detta endast tack vare ett s k skattesystem som systematiskt plundrat folket på liv och egendom. De 348 tävlar om att vara mest generösa med ANDRAS PENGAR men folkvalda är det inte vilket betyder att den svenska grundlagen är felformulerad.
  Man kan köpa röster på många sätt men som Reinfeldt och Löfven missbrukat vårt oförstånd är förödande.

 4. Benny skriver:

  Det blir så här när regimen i ett land tar över kontrollen av media oavsett om det är en ”demokrati” eller diktatur! Kan man styra media så kan man skrämma vem som helst in i fållan vilket vi sett många exempel på i Sverige. Medias kritik mot den verkliga makten har tystnat och i stället för att granska makten granskar media folket numera. Visst händer det att makthavare får löpa gatlopp ibland men det är då oftast frågan om individer som makteliten vill ha bort typ det som hände med Juholt. Utan MSM hade det varit svårt att skrämma folk vilket vi ser exempel på när en demonstration mot Nato i Stockholm samlar 400 personer. I Prag samlades förra vecka ca 100.000 i protester mot Nato och den tjeckiska ledningens undergivenhet mot EU/USA.

Kommentarer är stängda.