Vapen och säkerhet

Jag har sysslat med skytte sedan barnsben. Först luftvapen, på 70-talet första kontakt med krutvapen och från 80-talet regelbundet skytte med krutvapen i både jakt och målskytte. Självklart har jag mött många skyttar av olika slag. De har alla varit personligheter, raringar skulle man kunna säga i Värmland, ett slags godartade nördar med andra ord.

Men en sak har de alla haft gemensamt, säkerhet! Alla som håller på med vapen får från första stund inpräntat regler om uppförande för bästa säkerhet och man begriper vanligen snabbt varför dessa regler finns. De som inte gör det sållas bort, kastas ut, stängs ute, bjuds inte in mer.

De intresserade raringarna har olika intresseriktningar med stor entusiasm. Det kan vara svartkrut eller röksvagt krut, hagel eller kula, blånerade vapen, rostfria eller med stor andel plastmaterial, stora eller små, enskott, revolver, pistol, gevär, långa håll eller korta, snabbskytte eller precision, självmarkerande eller poängtavla, intresse för historia, mekanik eller bara mesta pang. Men oavsett inriktning, så fort ett vapen är närvarande är säkerhet det fokus ligger på.

De ”goda” människor som vill avväpna alla civilpersoner i tron att det är det säkraste man göra för samhället för att undvika att någon blir skjuten eller ens hotad med ett vapen, de har inte förstått något alls. Dessa mäniskor finns naturligtvis här hemma i jantelagens Svedala, men åtminstone lite förvånande även i USA där vapen varit en viktig del av dess blivande och en av konstitutionen skyddad rättighet. Enda glädjen i denna märkliga cirkus är att de åtminstone inte är eniga om att civila måste avväpnas.

Se Kamala Harris berätta att Vita Huset avser organisera en kampanj för att avväpna amerikaner. https://twitter.com/VP/status/1705221226413662583

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Vapen och säkerhet

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Min far jägmästaren lärde mig vid pass 14 år; du får 100 kr av mig om du kan komma på mig att jag pekar/pekat bössmynningen mot någon. Den enkla rekommendation sitter stenhårt. Dessutom många pengar för oborstad slyngel den gången.
  Socialisternas idé om att göra befolkningen försvarslös är grunden för hela deras vara och de är själva i mångt och mycket så degenererade att de tror att de kan ”köpa” fred med Muhammeds folk. Hälsa Magdalena Skurhinken Andersson gärna ifrån mig.

 2. Göran skriver:

  Först sätter man socialisterna på alla positioner i samhället och sedan avväpnar man medborgarna. Jag förmodar att vapenägare och jägare har en mer frihetssinnad ådra än socialdemokrater och andra vänsterblivna.

  Det finns en hel del socialdemokrater som vill avrätta alla de kallar höger.

  Vad enkelt det är att vara socialist i Sverige. Det existerar inget motstånd mot det. Naiva medborgare röstar på så kallade högerpartier och får socialistisk politik från dem. Skillnaden på beskattning av medborgarna mellan de olika partierna rör sig om promillen.

  Jag skulle vilja se en licens för vapen där medborgare tillåts bära vapen över allt, en licens som bygger på övning och hantering av vapen i civil miljö. I USA vet man att civila personer med vapen stoppar mer än 100.000 grova brott per år. Mörkertalet påstår att det kan vara över 1 miljon grova brott som stoppas av helt vanliga laglydiga vapenägare.

 3. Jan Andersson skriver:

  Förutom under värnplikten då självklart många olika vapen och sprängmetoder övades, fick vi under realskolans första läsår 1961 en inbjudan via skolan att träna gevärsskytte norr om staden vid ett välkänt skjutfält. Vi var bara i en ålder som motsvarade grundskolans 8:e klass, men vi anmälde oss flera stycken och var där och tränade liggande på korthållsbanan med klubbens utlånade CG m/96 mausergevär varje vecka en hel hösttermin.

  En kolugn instruktör övervakade det hela och ledde skjutövningarna, kanske tio-femton skott per grupp och kväll. Vi fick också laga måltavlorna och läska piporna på sedvanligt sätt efteråt. Det kostade oss inget utom att vi fick betala kammarammunitionen själva. Min kompis hade inte råd och snodde istället jaktammunition av sin far, som troligen aldrig skulle märka något.
  Mynningsflamman blev dock tre gånger längre än med kammarammunition. En av oss i klassen hade svårt att sikta, och på det sättet upptäcktes att han behövde glasögon.

  Ingen av lärarna eller någon annan vuxen hetsade upp sig det minsta över att 15-åringar utan vidare skickades på vapenövningar. Det var något som var bra att kunna precis som att lära sig cykla.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Självklarheter och metoder som socialister gör allt för förvilla och degenerera den svenska befolkningen.

Kommentarer är stängda.