Yankee go home, and stay home!

När kommer tillnyktringen i Europa? När kommer fred och samexistens att prioriteras på dagordningen, inte krig, inte krigsprofiter?

Tucker Carlson intervjuar Victor Orbán och mycket klokt blir sagt. Orbáns korta kommentar om dagens politiska landskap i väst är särskilt upplysande. Han sa ungefär: Politiken i väst styrs av intellektuella, inte av ledare med praktisk erfarenhet av att leda. Särskilt tydligt är det med liberalismen. Den brukade stå för frihet, nu står den tvång, ofrihet. För de intellektuell ideologerna är dogmatiker. De kan bara föreställa sig ett rätt, det de själva tycker. Allt annat är fel och måste förbjudas i ideologins namn.

I Sverige kan vi konstatera att intellektuella med sympatier för vänsterideologier ser ner på kroppsarbete, handens kunskap och praktisk intelligens. De känner sig kränkta om någon sådan person visar sig ha bättre förstånd och kunskap än de själva. Därför motarbetar de intensivt alla sådana.

Om kriget i Ukraina var budskapet enkelt och tydligt, i princip samma som min rubrik. Orbán är den ende ledare i hela västvärlden som entydigt förordar fred.
https://twitter.com/TuckerCarlson/status/1696643892253466712

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Yankee go home, and stay home!

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Trump räknar vi väl som ledare?
  Dessutom finns det mängder med trovärdiga medborgare som inte drar sig för att nämna det socialistiska vansinnet med kriget i Ukraina.
  Bränn ”pappersguldet” hellre än ”koranen” och se
  att få sparka korrupta politiker. Förr blir det ingen ändring.
  Vad var det Viktor Orban sade?
  Nationen och familjen är det enda som kan få oss att överleva.

  • Benny skriver:

   Ja, Trump vill också ha slut på kriget men frågan är om han någonsin tillåts återvända till Vita Huset? Lyckas dem inte få honom i fängelse med falska åtal så kan mycket väl en ”olycka” eller en kula ända hans liv vilket ses som en stor risk bland hans miljontals anhängare i USA. Man borde ju tycka att MIC redan tjänat så mycket pengar på kriget att de är nöjda men så finns ju alltid en svans av politiker och andra parasiter som också vill ha sin del av kakan innan det tar slut! MIC försöker som bäst med att se till att ett storkrig bryter ut i Afrika så man har redan förberett sig på att kriget i Ukraina tar slut…

   • Mats Jangdal skriver:

    Böjd att hålla med i bedömning av drivkrafter och risker.

   • Jan Andersson skriver:

    Skillnaden mellan USA och länderna öster om Atlanten är att bok stavligen allt i USA dras fram i dagsljuset för allmänt beskådande, medan en person som Trump i Ryssland bara skulle försvinna spårlöst eller omkomma i en olycka orsakad av ”rikets fiender”. När man eliminerar en fiende utan att samtidigt tala om högt och tydligt varför, är åtgärden också helt meningslös och kan inte förändra något.

    Och med tanke på vilka mängder med bombastiskt trams som förmedlas i svenska media, så föredrar jag nog den amerikanska modellen. Sanningen kommer som bekant då alltid fram till sist. Och då finns en chans till räfst och rättarting, vilket helt saknas i till exempel Ryssland.

    Vi vet ganska exakt vad som drabbade både Olof Palme och Estonia, men den svenska tystnadskulturen är snarlik den ryska och långt från den amerikanska. NATO har också varit verksamna i Sverige sedan åtminstone 1980-talet. Och de officiella förklaringarna är inte ens rudimentärt trovärdiga.

    • Benny skriver:

     Å andra sidan så är det väl ganska klarlagt att CIA fimpade Kennedy men ingen rättvisa har skipats! Visst är det bra att skurkarna hängs ut i USA men händer det så mycket mer? Biden skulle väl i ett land med fungerande rättssystem sitta bakom lås och bom för sina brott och Clintons också? Som vanligt är du för optimistisk angående USA. I delstaterna är man dock måttligt roade av cirkusen i Washington!

     • Jan Andersson skriver:

      Vi glömmer att USA inte är ett homogent land utan en federal statsbildning, som EU försöker efterlikna. Varje stat har sin egen förvaltning och delvis egna lagar. Vi får sällan veta något om olikheterna i svenska media, medan invånarna oftast obedda tar upp t. ex. den stora kulturskillnaden mellan nordstater och sydstater, eller landsbygd och storstad. En underhållande beskrivning finns i John Steinbecks ”Resa med Charley” (hans hund).
      Man kan fortfarande tydligt märka det skandinaviska inflytandet i norr.

      Skillnaden i Europa är att EU vill bestämma allt i alla medlemsländer utan att inse de fundamentala skillnaderna i språk, kultur och näringsliv, medan sådant är vardagsmat i USA.

      Nu längtar jag inte dit eftersom jag är insnöad på svensk och nordisk natur och trygghet, trots de långa skitvintrarna.

 2. Glenn skriver:

  Tillnyktring är nog långt borta. I stort sett samma ledargäng nu som när man orkestrerade covid grejen. Antingen de mest inkompetenta ledarna i mannaminne , eller också går man all in för den sk Agendan.

  Martin Armstrong gör en tidsmässig prediction ,nästa år:

  https://www.armstrongeconomics.com/armstrong-in-the-media/interview-martin-armstrong-predictions-digital-currency-the-end-of-your-liberty/

  Kanske detta är lite 1984.

 3. Jan Andersson skriver:

  Om vi ska vidgda rubrikbegreppet ur svensk synvinkel så passar följande text alldeles utmärkt, observera därvid att Norge inte är medlem i EU:

  https://www.document.no/2023/09/02/a-kalle-en-spade-for-en-spade/

 4. Glenn skriver:

  Intressant artikel om BRICS ländernas gemensamma skrivelse – framtida samarbete från mötet nyss i Sydafrika.

  BRICS Summit in Johannesburg

  https://telegra.ph/BRICS—a-key-instrument-for-establishing-the-New-World-Order-08-29?utm_source=substack&utm_medium=email

  FN skall ….
  Klimatet givetvis….
  Vaccinmöte 20 sept…..
  G20
  WTO
  IMF
  Osv.

  Artikelförfattaren gör sina kommentarer. Läs , bedöm , förkasta.
  Intressant är att FN skall bli den globala maktens centrum.

 5. Göran skriver:

  Politiker i Sverige och vissa andra grupper värnar om låtsasflyktingar i Sverige. De kan inte skickas ut ur landet, ofta med argument att de har flytt från krig.

  Nu ska vi se om de kommer att ha några åsikter om att det ska införas en så kallad internationell arresteringsorder på ukrainska flyktingar. Avsikten är att leta rätt på dem, och skicka tillbaka dem till Ukraina, så de kan bli kanonmat.

  Man måste inse när ett krig är förlorat och man kapitulerar för att inte fler ska dö helt i onödan. Inget av det gäller för Ukraina. När alla män i Ukraina är döda, ska Ulf Kristersson skicka svenska ungdomar till Ukraina?

Kommentarer är stängda.