EU-valet 2024

En snabb betraktelse.

Vad ska man då säga om detta spektakel? Endast preliminära resultat så här långt, naturligtvis. Poströster verkar inte kunna flytta något mandat. i Sverige gick extremvänster och extremgröna framåt, medan KD och SD backade något. SD utan att tappa mandat, KD tappade ett mandat till just ett.

I Europa gick extremvänster och extremgröna bakåt, medan höger och nationalister gick framåt. Redan har en del partiledare och någon statsminister aviserat avgång och exempelvis Macron aviserat nyval.

Om man räknar gruppen Renew Europe, där både Centern och Liberalerna huserat föregånende period som vänster. Då är det endast i Grekland, Italien och Polen som vi ser en tydlig övervikt för högerpartier.

I Tyskland och Ungern är det mycket otydligt vilka grupper de kommer hamna i eftersom de tidigare samlat vänster, gröna och liberaler får 42 mandat mot 38 för högerpartier. Det osäkra består i 17 mandat tillfaller partier som gått under begreppet övriga och inte haft en fast partigrupp samt att 7 mandat gått till helt nya partier! Alltså 42-38, 17+7. För Ungerns del är motsvarande siffror Ungern 2-8, 10+1. I en del andra länder, som Tjeckien, kan nya och partier ej anslutna till fasta grupper också tippa balansen åt något håll, men i dess länder är det inte lika okänt som i just Tyskland och Ungern.

Noterbart är ändå att i flera länder har obundna partier eller helt nya partier kommit in i parlamentet. Så icke i fegsverige.

Ursula von der Leyen har redan gått ut och sagt att mitten stärkts. Det är väl inte helt sant, men det är säkert så hon hopas att de ska gruppera sig. Gör de inte det är det stor risk att hon blir av med jobbet.

 

P.S Tror ni systematiskt valfusk förekommer? Se denna video från Örebropartiet!

https://riks.se/markus-allard-sa-har-latt-ar-det-att-fuska-i-svenska-val/

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 svar på EU-valet 2024

 1. Jan Andersson skriver:

  VI måste ta itu (helst igår) med godhetdemonstrationens8 värsta bakslag: fri invandring över öppna gränser, gängen måste stukas, pengaflödet kontrolleras stenhårt. Vad det står på ryggen hos de som fixar detta spelar ingen roll, men chansen att alla sedan röstar på dessa sverigeräddande nationalister är nära 100 procent. Varför tar ingen upp den kastade handsken?

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Mår dåligt av att s k politiker kan utnyttja röstboskapen med hjälp av utplundrade SKATTER.
  Lenin sa redan då att skatter och inflation är de effektivaste kvarnstenarna att mala ner borgare och nu ALLA MEDBORGARE.
  Fråga Klaus Schwab!!!
  ”Fegsvenskar” är helt bidragsberoende dvs hur grannen röstar.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Räknade hastigt ihop siffror som är skrämmande.
  Partier med anstrykningar eller heltända på socialism utgör 61.3 av de kandidater som ev. skulle kunna representera Sverige. Endast 36,9 procent av de röstande parasiterar inte på övriga medborgare, i varje fall inte frivilligt. Där får jag en klar indikation om röstboskapshjordens storlek. Kanske kan omsättas på medborgarantalet?

 4. Göran skriver:

  De flesta ylar om att Sverige måste vara med i EU för att få inflytande, med 3 % typ. Det ingen verkar tänka på är att EU får 97 % inflytande på Sverige. Vad vi kan se hitintills är att dessa 97 % enbart har varit skadligt för Sverige och svenskarna.

 5. Glenn skriver:

  Följer debatten och diskussioner om moder Sveas tillstånd lite på distans.
  Vilka beslut som tagits historiskt av vem och vilka känns underordnat det skeende man kan ana framgent. Spåkulan är dimmig men visst har vi väl en upptakt till ett större krig i Europa? Eller ? Nästa gång verkar det svårt för Svea att inte få krutstänk på egen mark. Och efter som makten utgår fr folket så har vi alla bestämt att vi skall panga lite.

  Jag anar att vi blir rövk…..e av ett gäng otydliga personer-företag-organisationer som spelar schack med världen. På spelbordet är man fiender men under bordet dricker man ett glas öl med varandra. Givetvis medan media maler ut olika budskap och distraktioner som bestämts i förväg.

  Det sägs att ca 92 % av alla världens tidningar, tv, radio mfl media ägs av 6 större företagrupper. Denna maktkoncentration bestämmer vår dagliga dos av ”sanningen” i hela världen. Knäpp på tv:n i annat land var som helst på globen å ni ser ungefär samma utbud där som här. Samma bedrövliga lekprogram och givetvis sport i mängder. Denna mediala makt är gigantisk och man kan bara ana hur den används. Kanske bör man göra en tilt i skallen och omvärdera allt, stänga av all media och bara vara.

  • Mats Jangdal skriver:

   Ja, det har fram till nu framstått so m en självklarhet att på amerikansk uppmaning rusta för ett krig mot Ryssland. De som varit emot krigandet har kallats putinister, ryssnazister och annat.
   Med den förändring som nu sker i parlamentet kan krigskritiska röster få lite mer gehör. Men att det hjälper är inte säkert.

 6. Ivar Andersson skriver:

  EU har ekonomiska problem. Främst med klimatpolitiken.
  Femton år sedan, strax innan den ekonomiska krisen 2009, var den europeiska ekonomin ungefär likvärdig med den amerikanska. I dag är euroområdets totala bruttonationalprodukt omkring 15 biljoner dollar, medan USA:s har skjutit i höjden till 26,9 biljoner dollar – det är ungefär 80 procent mer än den europeiska. Under dessa femton år har den amerikanska ekonomin växt med 72 procent och Kinas med 290 procent. Den europeiska ekonomin har under motsvarande period ökat med 21 procent.
  https://www.gp.se/ledare/politikerna-saknar-svar-pa-hur-europa-ska-resa-sig.01529194-e307-4d68-a7b1-40ea826c4efc

  • Glenn skriver:

   USA lånar triljontals dollar var 100 dag till räntan på statsskulden för att hålla skeppet flytande. Hur bra är den? Brics kommer på sikt (dimmig spåkula) sänka dollarn och om Kina bestämmer dig för att sluta finansiera amerikansk statsskuld så drar man ur proppen. Kan bli svettigt.

 7. Samuel af Ugglas skriver:

  Nu när perspektiven klarnar om EU valen kanske vi skall vara tacksamma att de svenska socialisterna har så minimalt, 13 till antalet. Miljöterrorister och socialister i Europa förlorade många representanter.

 8. Glenn skriver:

  Bifogar länk som avser ST. Petersburg international Economic Forum nu i dagarna.
  Pepe Escobar (googla) analyserar sina intryck och delger oherhört mycket fakta om Brics, den stora omdaning som sker i Euroasien och mycket annat. Denna info får ni inte via Svt, snarare censureras den för att inte få oss att vakna upp å inse hur EU nu bara är en socialistisk soptipp. Håll till godo om ni inte redan vet. Dollarn lever farligt.

  https://www.youtube.com/live/iqyIMankbNw?feature=shared
  Varning ca 1,5h

 9. Jan Andersson skriver:

  Titta på vad Geert Wilders i Nederländerna och Marine LePen planerar för EU:s framtid! Tunga restriktioner som får alla aningslösa EU-vänner i Sverige att sätta morgonkaffet i vrångstrupen. MEN helt nödvändiga om EU ska finnas kvar.

  Det enkla konstaterandet att EU började som en ren handelskoalition men nu har blivit en ren politisk aktivistorganisation som motverkar sitt eget syfte är uppenbart för den som öppnar ögonen.

  EU bildades för att underlätta handeln inom Europa, med samma valuta. Men det tunga näringslivet behövde ingen sådan hjälp, bevisat av att Sverige nådde all time high under andra världskriget när alla gränser var stängda.

  Så vad skulle alla dessa EU-politiker syssla med istället? Aktivism i sin mest obildade form, där klimatfrågan tagit strypgrepp på hela Europa (och spöktimmen närmar sig). I själva verket är spekulationerna, upphöjda till tvingande regler helt orimligs för alla som kan lägga ihop två och två.

  Övriga världen (läs Brics) har dragit ifrån med raketfart. Kina står nu för nästan sjuttio procent av industriproduktionen i världen.

  • Mats Jangdal skriver:

   Börsen har gått ner två dagar i rad efter valet. Man trodde ju att företag och investerare gillar högerpolitik och frihet mer än vänsterpolitik och tvång.
   Men kanske den nya majoriteten är mindre villig att betala ut bidrag för klimatomställningar och en del företag har satsat på hästen Grön Populism, som visar sig vara fel?

   • Jan Andersson skriver:

    Börsens ägare är ofta vanligt folk som får sin info från main stream media och lägger till egna tankar och spekulationer. Mer insiderinfo är det förbjudet att utnyttja, men naturligtvis exakt vad som får de insatta att göra de bästa affärerna på amatörernas bekostnad.

 10. Glenn skriver:

  Lite Brics.
  BRICS Bridge: Hållbart betalningssystem ”utanför sanktionsområdet”

  Det ryska finansministeriet har tillkännagett planer på att lansera BRICS Bridge-plattformen, utformad för att genomföra gränsöverskridande betalningar mellan medlemsländerna, som för närvarande inkluderar Brasilien, Ryssland, Indien, Kina, Sydafrika, Egypten, Iran, Förenade Arabemiraten, Saudiarabien Arabien och Etiopien.

  🌏 Enligt ministeriet syftar initiativet till att öka snabbheten och tillgängligheten för finansiella transaktioner, samt att säkerställa hållbara betalningar ”utanför sanktionernas område.”

  🌏 Plattformens huvudidé är att använda digitala finansiella tillgångar (DFA) utgivna av BRICS-medlemmarnas centralbanker.

  🌏 Dessa tillgångar är tänkta att vara kopplade till medlemsländernas nationella valutor, vilket gör det möjligt för sidorna att göra betalningar nästan omedelbart med minimala kostnader.

  🌏 Den ryske finansministern Anton Siluanov förklarade att fokus skulle läggas på att använda moderna tekniska lösningar för att förenkla och förbättra betalningsrelaterade procedurer snarare än att skapa ett enda betalningsinstrument för BRICS-länderna.

  🌏 Plattformen, som kommer att vara kompatibel med traditionella betalningssystem i realtid, håller fortfarande på att klubbas ut, och finansdepartementet betonar att projektet kommer att genomföras steg för steg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *