Civilkurage, någon?

Medborgarna förvägras allt mer möjligheten att ta eget ansvar. I trafiken har man alltid talat om föraransvar. Men undan för undan tar man det ifrån föraren. Krav på alkolås i alla bilar är en smäll i ansiktet på alla förare som inte kör berusade. Variabla hastighetsgränser som bara kan justeras neråt likaså. Den som inte kan anpassa sin hastighet efter väglag, trafik och sin egen förmåga ska inte få körkort till att börja med.

Hastighetskameror och startspärrar för både det ena och det andra är ytterligare smällar i nyllet på förarna. Snytingar av misstroende och förmyndarskap. Jag har till och med hört de som vill ha startspärr eller växelspärr så att man inte ska kunna köra utan bilbälte. Trots att det finns tillfällen då det är lagligt att köra utan. Hur korkade och förmyndaraktiga kan våra politiker bli? Men detta har antibilistlobbyn lurat politikerna till att tro att väljarna vill ha.
Lika illa är det med kvinnoskyddet. Jag läste om de punkter som piteuppropet skrivit ihop. Nästan allt är gamla självklarheter som inte ska behöva skrivas ner, och som framför allt inte ska vara förbehållet enbart mäns umgänge med kvinnor. Det är ju vanliga civiliserade umgängesregler vi talar om. Sådant ska sitta i huvudet som resultat av uppfostran. Civilisationen flyger ju ut genom fönstret i samma stund vi tvingas skriva under och protokollföra det. Sedan ska väl någon myndighetssnok hålla koll på att vi följer det hela tiden också. Dags för politiska kommissarier kanske. Att komma med detta nu får mig bara att undra om de som genomförde manifestationen har varit så dåligt fostrade som det verkar. Men detta har feministlobbyn lurat politikerna till att tro att väljarna vill ha.
Ge inte upp inför dessa mörkermänniskor som vill ta friheten och det personliga ansvaret ifrån oss. Snälla, visa åtminstone lite självständighet, värdighet och civilkurage. Stå upp för frihet, jämlikhet och rättvisa inom det civila samhället. Spjärna emot, lämna inte över all makt, frihet och initiativrätt till staten. Rösta bort dessa inskränkta och maktfullkomliga politiker nästa gång du får chansen.

Det här inlägget postades i Trafik, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.