Hedern i behåll?

Bara för att vi inte kallar vår kultur för en hederskultur ska vi inte tro att det inte finns sådana inslag. När ska exempelvis sossarna ta itu med sin hederskultur? Kommentarerna om avfällingar, vikten av att hålla på arbetarna, umgås med rätt människor, ha rätt åsikter, utfrysningarna med mera? När ska moderaterna ta itu med sin hederskultur? Skattehatet, vikten av att umgås med rätt människor, ha rätt åsikter, utfrysningarna och så vidare?

Bönder är dumma. Arbetarklassen är löss. Adeln är blodsugare. Prästerskapet är cyniska bedragare. Borgarklassen (stadsbor) är en samling oduglingar som inte klarar sig en minut utan uppassning. Mopedister är lata och en trafikfara. Yrkeschaufförer är rattfulla vägmördare. Fotgängare är självmordslängtande virrhjärnor. Jägare är blodtörstiga mördare och naturmarodörer. Trädkramare är människofientliga idioter.
Se där en samling fördomar som speglar vår hederskultur. Inom varje grupp eller klass förväntas vi hysa de för gruppen korrekta fördomarna. Klassresor är möjliga, men inte önskvärda. Inte åt något håll.
Skulle en klassresa trots allt ske, får den inte resultera i en mental förändring av fördomarna. Alla ska vara lojala mot sin klass, sitt ursprung. Annars må Fan ta dem! Utfrysning och stigmatisering skall verkställas från alla håll.
Hur många mord och självmord bland vanliga infödda svenskar är egentligen resultaten av vår egen hederskultur? Hur stor är den blinda fläck som döljer vår svenska hederskultur för medveten analys?

Det här inlägget postades i Jämlikhet, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.