Resa utan mål

Socialdemokraterna har förbrukat allt förtroende och måste bytas ut. Om detta råder inte något tvivel. Men vad har de borgerliga att erbjuda istället? Inte mycket. När blev batongpolitik högsta liberala mode?

De borgerliga har så här långt fullständigt misslyckats med att kombinera välfärdssamhället med den lilla staten, rättsstaten och friheten, tydlighet med kärleken till nästan, framgång och omsorg, företagsförbättring med löntagar- och medborgarrätt.
Man har misslyckats med att särskilja mellan dem som är arbetslösa och arbetsföra, i princip friska och kapabla att ta ett jobb, och dem som är arbetslösa och sjuka, oförmögna att arbeta, icke anställningsbara. Receptet för alla som inte är arbetar tycks vara lägre ersättningar, sämre villkor. Ingen medmänsklighet, inget välfärdssamhälle för de utsatta. Inget till dem som behöver det mest. Till den som har skall varda givet.
Borgerligheten visar upp ett misstroende mot medborgarna. När ledarna misstror folket, har folket inget annat val än att tvivla på sina ledare.
Sverige går mot en stormig framtid på ett högtrafikerat, globaliserat, världshav, alla våra befäl har lämnat bryggan.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.