TV-licens värre än kärnvapen?

De borgerliga ministrarna jagas för sitt politiska ställningstagande att inte betala TV-licens. En form av civil olydnad med politiskt budskap.

På vänsterkanten har ministrar och riksdagsledamöter låtit sig arresteras av främmande länders säkerhetstjänster när de befunnit sig i förbudszoner för kärnkrafts- och kärnvapenanläggningar. En form av civil olydnad med politiskt budskap där de enligt myndigheterna utsatt sig själv och andra för fara.
Jag har inte hört några rop på att de är olämpliga för fortsatta politiska uppdrag. En av dem är näst högsta EU-kommissionär och sossarna skriker i högan sky att de vill ha henne hem till Sverige som partiledare.
Andra partimedlemmar, kanske främst i v och mp, har släppt ut minkar, förstört skinnkläder eller vandaliserat slakteribilar. Jag har inte hört någon kräva att de ska sparkas ut ur sina partier.
Det enda jag kan lasta dessa borgerliga politiker för är att det politiska budskap som de varit beredda att framhålla mellan skål och vägg, har de inte varit principfasta nog att vidhålla offentligt.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.