Snällismen

Det finns politiker som vill göra upp med snällismen i världen. Jo, de säger så. De tycker världen är för snäll mot vissa människor, särskilt de som råkat illa ut med sjukdom eller arbetslöshet. Mot dessa människor måste man sluta vara snäll och ta i med hårdare tag.

Har de onda ledsnat på att inte få definiera ont och gott? Vad händer när onda får bestämma? Kan vi verkligen tillåta dem det? Måste vi nu plötsligt göra som elake Måns säger? Var är Pelle svanslös? Var är Bamse? Har de gröna khmererna gjort vargen omöjlig som symbol för ondskan och därigenom även dränerat de goda symbolerna på deras kraft? Vem är ond och vem är god? När blev det fult att vara snäll? Måste det vara fult att vara snäll för att det ska kunna vara fint att tjäna pengar på att vara elak?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.