Vem förtrycker vem?

Det klagas på att kvinnors sexualitet förtrycks. Jag förstår ärligt talat inte vad de menar. När jag var tonåring, de sista åren på 60-talet och den första halvan av 70-talet, var kvinnorna fria att ha sex med vem de ville. Däremot så var det inte comme il faut för en man att tacka nej till sex.

Han skulle under alla omständigheter ställa upp och tillfredställa den kvinna som så önskade. Annars var han ingen riktig karl, förmodligen impotent, eller bög. Skulle kvinnorna efter 30+ års jämställdhetsarbete tappat initiativrätt på det sexuella området? Som jag ser det är det snarare männens sexualitet som förtrycks, och har så gjort under lång tid. Det där med att äta kakan och ändå behålla den är alltid ett svårt konststycke.

Det här inlägget postades i Jämlikhet, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.