Demokratisk utveckling

Medelålders och äldre människor i Sverige vaknar långsamt upp till insikten att något nytt är på gång. Fildelning skapar rubriker i media och vånda hos monopolisterna. De äldre muttrar förskräckt “att när jag var ung fick vi minsann lära oss att skilja på mitt och ditt!” Det kan även dagens unga. men reglerna för vad som är ditt och mitt har ändrats.

Numera driver monopolister tesen att DNA kan patenteras och licensavgifter indrivas från dem som har eller brukar det. De vill även att kultur, kunskap och rent av tankar och idéer ska kunna patenteras och monopoliseras. Lagstiftaren har gått dem långt till mötes.
Detta missgynnar naturligtvis starkt ungdomar som dels har näsa för det nya, dels har nya idéer om användning, men saknar resurser att köpa in sig. Monopoliseringen kommer att innebära en utarmning av vår kultur, vår utveckling och vår framtid. Därför måste vi protestera.
De etablerade partierna säger föraktfullt att det är att kasta bort sin röst, att kasta bort sin demokratiska möjlighet att påverka, om man inte röstar på dem. Fel, demokratin innehåller andra variabler än dem som makteliten tillhandahåller i färdigförpackat skick. Man har inte bara en demokratisk möjlighet att rösta på något annat, eller att inte rösta alls. Man har en moralisk-demokratisk skyldighet att använda sin rösträtt på det sätt som man själv finner bäst. Däremot har man ingen skyldighet göra som man blir tillsagd.
Detta självgoda högmod bland riksdagspartierna i sig är egentligen ett tillräckligt och fullgott skäl till att rösta på något helt annat parti. De förtjänar inte min röst, de förtjänar inte att sitta i riksdagen. Nu finns det dessutom en viktig fråga där de alla är helt fel ute, där ett nytt parti har tagit sikte på framtiden. Därför finns det alla skäl att rösta bort några dinosaurier.

Det här inlägget postades i Frihet, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.