FN och EU hot mot frihet?

Vid ett möte i Jeddah den 14 februari krävde The Organization of the Islamic Conference (OIC), som representerar 57 ”muslimska” länder, följande fem eftergifter av Europeiska unionen:

1. Antagande av nya europeiska lagar mot ”islamofobi”.
2. EU-stöd i FN för ett resolutionsförslag från de muslimska länderna för att ”förbjuda hädelse av alla profeter och religioner”.
3. Antagande av en etisk kod för europeiska medier.
4. EU-stöd i FN för en ”International Communication Media Order”, som reglerar yttrandefrihetens innebörd i förhållande till religiösa symboler.
5. EU-stöd för att inkludera ”en operativ paragraf” som förbjuder gudsförnekelse och hädelse i text.
Inte bara enstaka extremister alltså, utan 57 länders representanter vill tygla EU på detta vis. Kofi Annan och Javier Solana samt nu avgångne Laila Freivalds verkar vara beredda att gå dem till mötes. Det är inte lätt att avgöra vad man ska bli mest mörkrädd över, att det finns nationer som styrs av knäppgökar som tror att lagar kan förbjuda fobier eller gudsförnekelse, eller att det i våra demokratier finns ledande politiker som är redo att offra såväl våra friheter som vårt förnuftsbaserade beslutsfattande till dessa stollar?

Det här inlägget postades i Frihet, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.