Konformitet till döds

Ack, Du gamla du fria, ofrihet har blivit ditt nya rättesnöre. Konformismen stadfästs allt tydligare i beslut som falskeligen talar om valfrihet. Övervakningen ska öka, myndigheters intrång i privatlivet ska bli vanligare. För vår bekvämlighet! Fan tro’t. Trygghetsnarkomanin och vet inga gränser och omhuldas noga av politiker och lobbygrupper med egna jobb och intressen att försvara.

Kyrkan skildes från staten i en anda av valfrihet och outsorcing. Kyrkoskatt betalas numer bara av dem som är medlemmar i kyrkan. Men begravningsavgift tvingas alla betala till den forna statskyrkan. Det finns ingen möjlighet att mäla sig ur.
Varför ska vi som absolut inte vill höra ett religiöst ord på vår begravning och inte ligga i vigd jord tvingas till detta? Anser staten att det behövs en fond att ta pengar ur, om den döde inte har tillgångar som täcker den egna begravningen, så finns det flera andra vägar att gå för att säkra det sista omhändertagandet. Några exempel, ta pengar från Allmänna Arvsfonden till dem som inte har pengar till sin egen begravning. Lås ett minimibelopp (exempelvis10000kr) av den enskildes PPM-fond till begravningskostnader. Låt var och en avsätta motsvarande pengar på ett låst konto i bank.
Låt begravningsverksamheten bli konkurrensutsatt. Det borde hålla priserna nere Tillåt frysmyllningsmetoden och tillåt spridning av aska och frysmyllning på fler ställen, även på privat mark. Personligen är jag beredd att låta min kropp brännas i det kommunala fjärrvärmeverket, hellre än att låta kyrkan skända de sista resterna av mitt jordeliv.

Det här inlägget postades i Frihet, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.