Religionsfrihet

Att i en demokrati sanktionera religion är att ge en utomparlamentarisk vetorätt åt vidskepelse. Det tycks omöjligt att få religiösa människor att förstå att obligatorisk närvaro och/eller deltagande i religiösa sammanhang är en mental våldtäkt. Det må sedan gälla skolavslutning i kyrkan, kyrkostund vid riksdagens öppnande, begravningsavgift till församlingen eller något annat.

Återstår hoppet om att vi ska lyckas få de religiösa att åtminstone acceptera och respektera denna premiss för religionsfriheten. Det borde inte vara omöjligt eftersom såväl Toran och Bibeln som Koranen stipulerar att straffet för ohörsamhet mot dess gud endast får utmätas av denna gud, aldrig av människor. Religiositet, gudstro är därmed i dessa urkunder definierat som privatsak, förbehållen det privata livet. Det ska inte blandas in i det civila eller offentliga livet. Jämför gärna Matt 6:1, 5-6, 7:1-5, 22:21.
SvD fortsätter marknadsföra religionen. Allt man redigerar, från Göran Skytte till reportage och insändare har en lätt, men tydlig slagsida till förmån för religionen. Men religion är inget annat än ett opium för folket, en potemkinkuliss de styrande visar upp för populasen att beundra och ta sin tillflykt till undan en oskön verklighet. Ett hycklande som bryter ner all moral. Ett fördummande och fördömande av alla tänkande människor.
Vi vill inte ha religion alls, över huvud taget. Vi vill ha frihet, rättvisa och sanning. Religionen står i vägen för detta. Religion har alltid stått i vägen för detta. Därför blir vi så upprörda när religion tvingas på oss. Var god respektera religionsfriheten, friheten från religion!
Den som accepterar paradigmet att religion är något gott den har öppnat dörren för ondskan. Den har legitimerat fanatism och fundamentalism i religionens namn. Så tycker och tänker inte de som är måttfulla och ödmjuka i sin religionsutövning. Men det är sådan verkligheten ser ut. Det är sådan verkligheten formas av deras heliggörande av vidskepelsen. Det är därför som de måttfulla religionsutövarna är de farligaste. De banar vägen för stollarna.

Det här inlägget postades i Frihet, äldre text och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.