Religionskrig nästa

Muslimer världen över, även förmodat fredliga sådana i Sverige, vill ha ett islamistiskt statskick. Deras intolerans tycks inte veta några gränser. Samtidigt vill påven, katolikerna och gammelkristna grupper ha vetorätt i politiken. Naturligtvis vill de ortodoxa judarna bestämma enligt sin övertygelse.

Finns det inga politiker med ryggrad som kan be dem allihop fara åt helvete? Den världsliga staten ska inte ha några religiösa inslag och definitivt inte någon vetorätt till religiös inriktning.

När Fredrik Reinfeldt ödmjuk böjer sig och låter de muslimska ambassadörerna rövknulla honom gör det hela saken värre. Islamisterna får segervittring. Det luktar skit. Jag brukar inte använda så grova uttryck, men tyvärr, i detta sammanhang känns det påkallat.

Samtidigt får Sverigedemokraterna vind i seglen. I praktiken skrev Reinfeldt ut fribiljetter till riksdagsplatser åt SD i nästa val. I deras valprogram finns luddiga formuleringar om den svenska kyrkan. Fattar ingen att vi inte kan värna den civila världsliga staten med religion? Den måste värnas mot religion! Ett stundande religionskrig kan aldrig vara bra för den sekulära staten.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.