Klimathajpens pris

Nu är klimathotet avslöjat som den största bluffen sedan de monoteistiska religionerna. Under tiden som bluffen pågått har riksdag, regering och myndigheter, med hänvisning till CO2:s påstådda farlighet fattat beslut som kostat medborgarna miljardbelopp. När ska dessa vansinniga beslut och regler rivas upp och när får vi tillbaks pengarna?
Här är några dyrbara och totalt bortkastade pålagor som inte förbättrar klimatet ett dugg:

Extra fordonsskatt utifrån ett gissat utsläpp av CO2, oavsett bilen körs eller ej.
Extra bränsleskatt, med hänvisning till fossil CO2.
Utsläppsrätter.
Elcertifikat med höjda kostnader för kunderna.
Förändrad tjänstebilsbeskattning som gravt missgynnat inhemska bilmärken. Hur många miljoner har gått förlorade bara i uteblivna löneskatter när dessa företag dragit ner verksamheten?
Mångmiljardbidrag för att bygga upp energianläggningar (vindkraft) med mogen teknik för att tvinga in dessa på marknaden. Hur är det, ska medborgarna skämmas för att leva på bidrag men företagen ska glädjas åt det?
Tvingande regler att tillhandahålla alternativa fordonsbränslen (pumplagen) som fått flera små mackar i glesbygd att slå igen.
Skattemedel som går till konsulter, experter med mera som tubbar politiker och myndigheter att kasta ännu mer skattepengar på klimatåtgärder av allehanda slag.
Listan kan göras mycket längre. När ska regeringen dra konsekvensen av klimatbluffens avslöjande och återgå till saklig närings- och välfärdspolitik?

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.