Settling the Philosphy

Jag har noterat att vurmen för kärnkraft är extra tydlig bland teknister och folk med närliggande utbildning. Det är klart att de har samma rätt som andra att värna om sin arbetsmarknad och föra fram det de tror på.
Men det vill gärna bli argumentation med den underförstådda innebörden att ”the philosophy is settled” och därför finns inget annat val än att följa teknisterna in i det förlovade landet. Men lika lite som ”the sicence is settled” om klimatet så är filosofin utredd. Att påstå att den är det, är att trampa på andra människors värderingar. Vi kan aldrig få med oss dessa AGW-are genom att uppträda som om klimatfrågan är en enkel enfrågedispyt.
När väl kunskapen om klimatet är fastställd, om den någonsin blir det, återstår fortfarande alla filosofiska, politiska, ekonomiska, moraliska frågor. De som har att göra med värderingar, drömmar och livsmål. Till syvende och sist är det i den debatten som framtida handlingsplaner fastställs.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.