Att ta seder med sig dit man kommer

Om svenska kvinnors sexvanor utomlands (Grekland). Svenska kvinnor får ha sex precis som de vill utan att belastas för det. I motsatts till vad många feminister hävdar. Det gäller i Sverige och Nordeuropa. I andra länder är synen på kvinnor och sex annorlunda. Det är något som även svenska kvinnor på något sätt måste förålla sig till när de reser utomlands.
Forskning visar att kvinnor gärna söker sig sexpartners som genetiskt skiljer sig så mycket som möjligt från dem själva. Förutom sol, alkohol och ledighet är det en faktor som kan förklara att svenska kvinnor gärna söker sexuella relationer med män i de länder de turistar. Att detta beteende uppfattas annorlunda i dessa länder än det gör i Sverige är något som kvinnorna bör ta i beaktande. Helt utan moralism säger jag detta.
Det är ett rent faktiskt konstaterande att de inte kan applicera svenska seder i andra länder och förvänta sig att de ska bli mottagna som hemma. Samma sak gäller även män och alla andra seder och bruk som eventuellt skiljer mellan Sverige och det land man besöker.

I många länder ser nationalismen dessutom ut så att det finns två sorters människor, det egna landets medborgare och resten av världen. Grundprincipen är där att det egna landets medborgare, rätt eller orätt, ska skyddas framför utlänningar. Inte minst Grekland är sedan länge känt för att vara ett sådant land.

Visst ska svenska staten, i synnerhet inom EU, jobba för att svenska medborgare ska kunna vara trygga och behandlas rättssäkert även utomlands. Men i frågor där det handlar om att ändra djupt rotade föreställningar och seder ska man inte förvänta sig att förändringarna går fort. Särskilt inte i länder som anser sig ha en både äldre och mer högtstående kultur än vår.

Det här inlägget postades i Jämlikhet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.