Mars 2012

I JAS är det katapultstol. För Reinfeldts försvarsministrar har taburetten också visat sig vara en katapultstol. Moderaterna ansåg att försvarsministerposten var för viktig för rikets säkerhet för att överlåtas till något av de borgerliga småpartierna. Kan vi hoppas på att Beatrice Ask blir vår nästa försvarsminister? Det skulle vara så upplyftande med en bra justitieminister. Kanske något för en regeringsmedlem med juristexamen, Annie Lööf till exempel.

En man i Värmland led av strupcancer 2011. Han passerade 30 läkares ögon innan någon slutligen begrep hur det stod till. Tre veckor senare var han död. Landstinget i Värmland beklagar det inträffade och säger att man ska ta till sig av kritiken från Socialstyrelsen. Nog är det väl märkligt att svensk sjukvård inte kan ställas till ansvar för kvaliteten i det arbete de utför?

Maragareta Svenning, en av utredarna om allemansrätten har i ett replikskifte på insändarplats skrivit: “Det är därför inte på något sätt förvånande om fortsättningen blir en parlamentariskt tillsatt utredning. Definitiva beslut ska övervägas och dryftas av många. Det är så en demokrati fungerar.”
Jaha, så grundlagsskyddet för äganderätten var bara interrimistiskt, i väntan på att konfiskatörerna samlat tillräckligt många röster för sitt tillgrepp. När sedan konfiskationen är lagstadgad, då är den definitiv? Är det så vi ska uppfatta Svennings och socialdemokraternas ståndpunkt? Det är inte ägnat att förvåna. De har så länge jag kan minnas alltid förfäktat majoritetens diktatur som den enda sanna demokratin.

I SVT:s morgonsoffa sitter en beskäftig panel och hävdar unisont att genusvetenskapen är det högsta rättesnöret i vårt samhälle. Om den säger att hen är ett könlöst begrepp som måste införlivas och brukas i det svenska språket, då är det så.
Ingen i panelen eller programledaren ens andades om en avvikande åsikt. Nu är det alltså bekräftat, statstelevisionen är en legitimerad propagandakanal för statsfeminismen.

SVT:s besatthet med melodifestivalen är verkligen en kulturförflackning om något. Oberoende television, my ass! Diverse programledares sätt att tvinga sina gäster att prata melodifestival i alla sammanhang är inget mindre än en massmedial och en demokratisk skandal!

Du kör bil som en hendjävel!

Sture Åström har skrivit en bra debattartikel i Skånskan. http://www.skanskan.se/article/20120317/OPINION/703179925/1061/-/kan-lofven-lotsa-partiet-in-i-framtiden

Det våras för stumfilmen. En sådan fick ju en massa Oscar nyligen. Nu tillkommer en Ronja Rövardotter som vinner melodifestivalen när hon mimar till technomusik.

Folkpartiet vill sänka ungdomslönerna istället för att ta striden om behörighetsraseriet för att kunna få arbeta. Men det är väl logiskt, utbildning är ju heligt.

I remissvar till NVV:s utredning om allemansrätten har Bärkraft, ett regionalt projekt för bärindustrin i norr skrivit att “den organiserade plockningen av bär sker i glest befolkade områden… påverkan på allemansrätten är försumbar”.
Jo, tror jag det. Frågan är väl hur påverkan är på äganderätten? Men det säkert sådana goddag-yxskaft-svar NVV kommer att forma sitt förslag efter.

Melodifestivalen 2012, kulturdekonstruktivism när den är som bäst.

SVT snackar melodifestival i alla möjliga och omöjliga lägen, som om deras överlevnad hängde på det. Oberoende television, granskande journalistik, folkbildning, kulturens riddare demokratins förutsättning? Nej, knappast mer än populism och längtan efter strålkastarljus.

En slogan som kunde varit sann, för alla klimathysteriker: Toyota Prius, en bil med hela sju års hybrisgaranti!

Det här inlägget postades i Korta kommentarer och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.