Big Business

Det blir allt tydligare att det är de riktigt stora företagen som driver klimathotet vidare. De struntar i om klimathotet är falskt eller inte. De hurrar i direktionsrumen för att all dyr utrustning, som endast de riktigt stora företagen kan få genom nålsögat miljöprövning, måste bytas ut. De har sin verksamhet tryggad i årtionden framöver.
Klimatet tjänar inget på detta. Demokratin och medborgarna förlorar absolut mest. Det är big business, mup-organisationer och byråkratin som kammar hem vinsterna. Är det någon som tror att det inte är de vanliga människorna som får betala kalaset?
Hur ska en allmänhet kunna informera sig korrekt, när media inte rapproterar sakligt, när påtryckarorganisationer inte ifrågasätts, när big business vädrar nya marknader, när politikerna inte våga syna hajpen i rädsla att mista väljare, när forskare inte vågar säga som det är när de tidigare uppräknade i samstämd kör överröstar allt förnuft?
Om det är något tillfälle då kapitalismens avigsida visar sig, så är det när den lierar sig med planhushållningsideologier och propagandamaskineri i ohelig allians.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.