I de fegas rike

Det som enda som skrämmer mig är de fega mäniskorna. Jag har sagt det förut och förklarat varför. Så det jag kan tillföra nu är bättre förklaringar och exempel på vad jag menar och vilka konsekvenser denna feghet får.

Det är de fega som sviker dig. När du som bäst behöver stöd.
Det är de fega som rycker undan mattan för dig. När de felaktigt tror att du är lika feg som dem.
Det är de fega som reser hinder för dig. För att de inte tror att du kan klara mer än vad de själva vågar.
Det är de fega som inte låter dig försöka. För att de inte vågar se att andra både kan drömma och lyckas med det de själva inte ens vågar drömma om.
Det är de fega som alltid kommer med invändningen, ”hur skulle det gå om alla…” Även när det är uppenbart att världen skulle bli bättre.
Det är de fega som hellre fängslar dig i förebyggande syfte. För de har inte modet att möta den värld där dina idéer når framgång.
Det är de fega som hellre fängslar dig i förebyggande syfte. I tron att detta kan dölja deras egen feghet.
Det är de fega som är mobbingens katalysatorer. När de pekar ut dig för att du vågar bryta mönster.
Det är de fega som är mobbingens upprätthållare. Genom att aldrig våga säga emot.
Det är de fega som alltid gömmer sig i massan. Byråkrater och politiker är beroende av den fega massans stöd. De skapar ett ömsesidigt beroende.
Det är de fega som motsvarar den bibliska profetian om de saktmodiga som ska besitta jorden. Det kunde de inte i envälden och diktaturer. Men genom att sluta sig samman i de demokratiska samhällena kan de förkväva allt. Med hänvisning till försiktighetsprincipen kan de saktmodiga, fega, människorna förbjuda allt som skrämmer dem. De skrämmer upp varandra med sina domedagsmardrömar. Så hjälps de åt att stifta lagar som upphäver friheten för alla. De tror att de genom att frivilligt låsa in sig själva och tvinga dem som kräver frihet att bli inlåsta, kan skydda sig mot sin skräck.
Det är de fega som vill avskaffa äganderätten. För de vet att den som äger sitt hus, sin försörjning, sig själv, den är fri.
De är de fega som motarbetar friheten. För de vet inte vad de ska göra med den och det skrämmer dem.
Det är de fega som kräver mer och mer övervakning. Så de kan hålla koll på dig, för de litar egentligen inte på sig själva.
Det är de fega som kräver mer långtgående beteendestyrande teknik. För de litar på tekniken, för den har inga känslor, får inga idéer. Men de litar inte på människans fria vilja, förnuft och ansvar.
Det är de fega, som gynnats av demokratin, som slutligen kommer att bli dess fall. Såvida inte de förnuftiga människorna bildar en bestående majoritet för friheten.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.