Korpgluggar på EU

Sedan vi gick med i EU får vi inte jaga korp, för de vill att den ska spridas till kontinenten. De tror att det byggs upp ett överskott här, som sedan liksom spiller över kanten och rinner ut över Europa. Vi kanske ska sluta jag älg också för att den ska spridas till dem? Eller varför inte myskoxe och vildren från Norge via Sverige ner till Europa? Vilka arter har de nere på kontinenten som vi vill ha här? Till exempel en del fina bergsgetter i Alperna. Österrikarna kan väl sluta jag dem så att de kan spridas hit.

Sedan har vi ju alla växter vi vill ha hit, apelsin, citron, oliv, fikon. Någon som tror att de kommer hit om italienarna låter allt växa vilt? Å andra sidan har vi redan fått en del arter vi inte ville ha, spansk skogssnigel (mördaren) och mårdhund. Med undantag för vissa stora däggdjur går det inte att utrota en art genom jakt. Något som kan vara värt att hålla i minnet för jaktmotståndare.

Inte heller går det att etablera arter som inte vill, som inte finner klimat, biotoper eller annat nödvändigt på plats. Så länge korpen av någon anledning inte trivs på kontinenten kommer de inte att ha korp. Därmed finns det ingen anledning för oss att avstå jakt. Och naturligtvis ingen anledning för EU att lägga sig i vad, hur och när vi jagar.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.