WWF = WTF?

Hur WWF lurar skjortan av politiker och konsumenter. http://www.worldgrowth.org/assets/files/WG_Abuse_Of_Sustainability_Standards_9_11.pdf

WWF har funnit en metod att använda internationell handel för att genomdriva sin vilja, även på tvärs mot demokratiska grundprinciper.
Det länkade dokumentet visar hur WWF och andra som certifierar så kallat uthållig produktion skapar en styrande och reglerande funktion för den egna organisationen. Dokumentationen visar hur detta får långtgående konsekvenser för konsumenternas fria val av produkter och märken, hur det snedvrider marknader, hur det missgynnar små aktörer (småföretag), hur det försenar och försämrar den ekonomiska utvecklingen i fattiga länder, hur det skapar handelshinder, hur det gör det svårare att få stöd av världsbanken.

Vad World Growth org inte insett är hur genomgripande konsekvenserna blir om ett filosofiskt monopol (intellektuell monokultur) får styra allt inom de demokratiska församlingarna och besluten. Till exempel ger en konsekvent tillämpning av WWF:s ”moraliska” riktlinjer ett upphävande av äganderätten. Genom att stänga alla marknader för den som inte köper WWF-maffians beskydd blir det värdelöst att äga mark vars avkastning inte kan säljas.

Äganderätten må vara hur tryggad som helst i grundlagar. Men om hela världens handelsavtal går i en ideologisk tankesmedja som WWF:s ledband, så återstår inte mycket av ägandets självständighet. Inte heller återstår mycket av medborgarnas fria val, än mindre deras frihet.

Notera att World Growth är en organisation som är i konfrontation med WWF om i huvudsak palmoljans framtid. WWF är emot, WGO är för. Jag vill bara nämna det så att ingen tror att jag låtit mig luras och inte dragit mina egna slutsatser.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på WWF = WTF?

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    Det är tacksamt när Mats offrar tid och arbete på att avslöja så mycket ”humbug”.
    Vad som är riktigt bekymmersamt är att det mesta av materialet blir censurerat av de stora rikstidningarna. På nyhetsredaktionerna sitter det personer som avsiktligt
    bromsar all sådan information. Framför allt när det gäller landsbygdsfrågor och försörjningen. Dom sätter sig i både djurens och bondens ställe för att utöva sin härskarteknik.

Kommentarer är stängda.