Arbetstryggheten i arbetslinjens land

Så ”avslöjar” polisen att arbetsmarknadsreglerna inte följs när det gäller invandrad arbetskraft. Nej, det är väl inte underligt? Sverige är inget modernt land på den punkten. Här har politikerna sedan länge abdikerat från juridiskt ansvar. Man har överlämnat i stort sett allt på arbetsmarknaden till de största parterna och deras kollektivavtal. Det betyder naturligtvis att alla som är små på arbetsmarknaden blir maktlösa och orättvist behandlade.

Det är dags att Sverige lagstiftar om minimilöner och några andra grundläggande arbetsrättliga villkor. Sedan får arbetsmarknadens parter komma överens om finliret. Då finns det ett tydligt lagrum för myndigheter att agera när människor far illa. Nu är det upp till vinstamximerande särintressen att reagera. Men att göra något för dem som inte är medlemmar kostar bara pengar och ger inget mervärde. Så de vänder ryggen till.
Korporativismen låser ute civilsamhället. Hindrar individerna från att lägga sig i det som angår dem. Det är få länder där detta är så konsekvent genomfört som i Sverige.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.