TV4 vilse i propagandan

Björn Lomborg skriver i sina råd till Rio+20 följande: ”Vilka är de tre viktigaste miljöfrågorna i utvecklingsländer? De flesta människor i rika länder ger fel svar, även med upprepade försök. Den globala uppvärmningen är inte bland dem, inte ens om vi tittar på alla de dödsfall som orsakas av översvämningar, torka, värmeböljor och stormar. Sedan början av 20-talet har dödligheten i dessa orsaker sjunkit med 97 procent eller mer. Idag är ca 0,06 procent av alla dödsfall i världen ett resultat av extrema väderhändelser.”

Då ska man hålla i minnet att Lomborg tror att Global uppvärmning är en realitet, att förbränningen av fossila bränslen ger utsläpp av koldioxid som är en växthusgas och därmed värmer planeten. Han är alltså ingen alarmist som kräver långtgående inskränkningar i folks frihet för att rädda ett skenande klimat.

Trots denna kunskap om fakta läser TV4 Nyheterna en kommuniké som saknar varje uns av logik. ”90% av naturkatastroferna de senaste 20 åren har varit väderberoende och ökningen beror på klimatförändringar. Mediakonferenser kan inte ändra på detta hävdar Greenpeace som med hjälp av kändisar skickade upp en luftballong föreställande en isbjörn för att rädda Arktis.”

I detta fall innebär 90% ingen redovisning av en ökning. Det är bara en kvot, som beskriver förhållandet mellan väderrelaterade händelser och andra former av naturhändelser. Det är dessutom förmodligen genomfalskt eftersom vi de senaste 20 åren haft två stora tsunamis som orsakat stora materiella skador och många dödsfall. Dessa tsunamis har inte orsakats av väder eller global uppvärmning.

Om inte mediakonferenser kan ändra klimatet, hur ska då några kändisar som skickar upp en luftballong söder om ekvatorn kunna rädda Arktis? Galenpannor!

Det måste bli ett slut på deras möjligheter att styra politiker. Media måste besinna sitt ansvar!

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på TV4 vilse i propagandan

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    ”Det måste bli ett slut på deras möjligheter att styra politiker. Media måste besinna sitt ansvar”!
    Enkelt; Stryp deras tillgång till andras pengar (skatterna)! Parasitismen göder nämligen dessa samhällsomstörtare och media känner inte till innebörden av ordet ”ansvar”, dom kamouflerar och missbrukar sin verksamhet med orden tryck och yttrandefrihet.

  2. allemand skriver:

    Det mesta som TV4 påstår i sina nyhetssändningar är extremt vinklat. Är tvungen att lyssna till skräpet vid frukostbordet p.g.a hustruns preferenser. Vem som bestämmer hemma hos oss, samma person som hos er!

Kommentarer är stängda.