Med rumpan bak

Rumpan är som bekant alltid bak, hur man än vänder och vrider sig. Stundom blir den i dessa krumbukter även bar.

Bioetanol från majs eller sockerrör producerar 10 gånger mer föroreningar än de fossila bränslena, CO2 undantaget. enligt Jo Nova,

Ett flertal utländska media har tagit upp frågan om omställningen till odlingen av biobränsle på åkermark är ett brott mot mänskligheten! Frågan väcktes av FN:s sändebud för rätten till mat, Jean Ziegler. Alltså att i en situation när jordens befolkning ökar är det omoraliskt att undanta miljontals hektar åkermark från matproduktion. Bland de media som beskrivit frågan återfinns; BBC News, the Guardian, Financial Times, the Hill och Reuters. Hur många svenska tidningar har tagit upp frågan på allvar?

När vi undantar åkermark från matproduktion eller gör biobränsle av svenska eller andra skogar i en furiös jakt på alternativa källor till energi. Då skapar vi samtidigt underjordiska stenkolsreservat och oljereservat, som inte på något signifikant sätt bidrar till exempelvis planetens biodiversitet. Tvärtom, vi utarmar den drastiskt.

En åtgärd som skulle ge oss andrum att finna alternativa energikällor, vore en storskalig satsning på kärnkraft. Eller varför inte en satsning på småskalig kärnkraft? Alltså att finna en väg att producera reaktorkraft i så liten skala att den blir lagom stor för en by, ett hushåll eller en bil? Det är nog det bästa sättet att få fram “elbilar”, för det blir ju en omvandling till el som driver bilen. Jag skriver detta med anledning av att det idag rapporteras att regeringens elbilspremie blivit en flopp. Det är endast en handfull privatpersoner som köpt elbilar. De är helt enkelt för dåliga och för dyra. Sannolikt är lagringen av bränslet i stora batterier fel metod. Någon form av elhybrid ska nog till om det ska lyckas. Trots Sture Åströms och andras kampanj på Newsmill.

 

Det här inlägget postades i Trafik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Med rumpan bak

 1. B-J Bjurling skriver:

  Öh… vad? Det här inlägget förstod jag inte alls. Skulle det på något vis finnas skäl för Frihetsportalen att ifrågasätta naturbrukarnas rätt att använda marken till energiproduktion?! Och med biodiversitetsargument… just, just… det övertrumfar ju allt…

  • mats skriver:

   Nej B-J, jag ifrågasätter inte naturbrukarnas rätt att göra som de vill, inklusive rätten att odla biobränsle. Men jag ifrågasätter en storskalig påtvingad odling av biobränsle.
   Jag odlar själv biobränsle för eget bruk (uppvärmning av huset). Det är en biprodukt från skogen (ved).

Kommentarer är stängda.