Bygg i natt

Roger Akelius vill bygga om sin sommarstuga till pensionärsbostad för sig själv. Den ligger långt in i skogen, men nära en sjö. I en artikel i Expressen beskriver han vilka hinder som reses i hans väg. För den som till äventyrs inte känner till Akelius kan nämnas att han är en förmögen man som är van att genom företagande skapa det han vill ha. Han nämner byggande, mestadels hyreshus, runt om i landet. Det får han naturligtvis bygga. För det ger hem åt beroende och ofria människor. Det gillar byråkraterna.

Men självklart får han inte bygga åt sig själv. Han har råd med alla kostsamma krav de kan kasta över honom. Så de måste finna andra skäl, sådana som inte kan övervinnas med pengar. Strandskydd är ett sådant skäl. Åtminstone en flera år lång fördröjning väntar den som försöker hålla på sin rätt. För vill man komma fram trots strandskydd och rätten på sin sida måste man orka med en lång rättsprocess där man steg för steg tvingar byråktatin att backa till det snäva lagrum där byråkratens eget tyckande inte längre får spelrum. Man får inte missa ett enda steg på vägen. Då kan man få rätt. Byråkraterna satsar på att vanliga medborgare inte ska orka och inte ha råd.

Det är bra att Akelius exponerar byråkrtain för den förtryckarapparat den är. Mer sådant! Svenskarna behöver, om inte ett frihetskrig, så åtminstone en frihetsrörelse. Det gäller många områden, inte bara byggande. Tvångströjan sitter trångt på svenskarna. Något som jag försökt beskriva i ett flertal artiklar på denna blogg.

 

Det här inlägget postades i Äganderätt, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Bygg i natt

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Tyvärr är det väl så Mats att majoriteten av befolkningen eller ännu fler finner sig i den byråkratiska tvångströjan, framför allt med lagar och förordningar som kriminaliserar alla med möjlighet för de mest gemena att sticka en kniv i ryggen på sin nästa när man känner för det.

 2. Errbe skriver:

  Det är de luddiga lagarna om strandskydd och de obefintliga lagarna om allemansrätten, som ger byråkrater med öststatsmentalitet mest utrymme att förtrycka sina medmänniskor, det som all totalitär maktutövning främst går ut på.

  Medborgarrättsrörelsen MRR kräver att Beatrice Ask tillsätter en utredning med uppdrag att skapa nya lagar, som skall vara helt förenliga med Europakonventionens Mänskliga Rättigheter:

  http://mrr.se/pressm/ask/

  Läs och gå med i MRR, för att stärka kraven på ett Sverige med högre rättssäkerhet !

 3. allemand skriver:

  Han är en av de få som har råd att utmana och exponera maffian i Sverige.

 4. Niklas skriver:

  Hoppas att han vinner mot byråkraterna i tid, så att han får njuta av sin ålderdom.

  F.ö. en bra länk, Errbe.

 5. Niklas skriver:

  Skogsstyrelsen och Naturvårdsverket har publicerat en sammanställning över olika former där äganderätten begränsas med motivering att skydda naturen: http://www.naturvardsverket.se/upload/20-om-naturvardsverket/Regeringsuppdrag/2012/redovisnin-0927-bevarande-biol-mangfald.pdf

  Pressinfo http://www.naturvardsverket.se/sv/Toppmeny/Press/Pressmeddelanden/Arbetet-med-bevarande-av-biologisk-mangfald-kartlagt/

Kommentarer är stängda.