Folkviljan sticker upp

Översvämningsmyggan, den kända plågan från nedre Dalävlen sprider sig i landet. Nu finns enligt TV4 nyheterna ett nätverk som kräver krafttag från staten för att spruta bort myggorna eller på annat sätt få stopp på eländet.
Självklart sprider de sig när man i det heliga biotopskyddets namn har förbjudit all vettig dikning och underhåll av diken. Så det bästa, billigaste och enklaste staten kan gör är att ändra lagen och säga till sina myndigheter att uppmuntra till dikning så att försumpning undviks.

Det skulle säkert glädja den familj i Värmland som står inför rätta för att har rensat ett vägdike och anslutande gårdsdiken. Arbete är snyggt och professionellt gjort av fadern. Men det är sonen, som numera äger gården, som står åtalad för olaglig vattenverksamhet, enligt ATL nr 63

Ansvarig handläggare på LST citerar dessutom lagen fel. Han påstår att skogsdiken inte får vara mer än 50 cm djupa och inte får underhållas utan måste få växa igen. Så står det verkligen inte i lagen. Det är en tolkning som förvärrar effekterna av en redan dålig lag.

Det här inlägget postades i Miljö och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Folkviljan sticker upp

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Ytterligare bevis på våra odugliga riksdagsmän som inte är kapabla att skriva lagar som inte kränker medborgaren, sker dagligen och stundligen.

 2. allemand skriver:

  Idiotierna sprider sig med oanad hastighet. Einstein hade kanske fel om ljusets hastighet i alla fall?

 3. Niklas skriver:

  Det tjänstemannen på länsstyrelsen citerar gäller endast för s.k. skyddsdiken, som ju anläggs i samband med en skoglig föryngring. Syftet är då att kompensera för den minskade transpirationen och därmed stigande grundvattenyta, som ju alltid blir följden av en föryngringsavverkning. I takt med att det nya beståndet växer till, så ökar ju transpirationen och skyddsdikena växer igen.

  Alla andra skogsdiken än just skyddsdiken får fortfarande rensas, helst efter samråd, så vida inte ett s.k. nytt naturtillstånd har uppstått.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Niklas
   Rätten, förmågan och kunskapen finns tydligen numera bara hos oavsättliga, skattefinansierade så kallade ”tjänstemän” men ansvaret hur är det med det?
   Av ovan nämnda övermänniska i betong gettot kan Du när som helst bli förklarad kriminell, Du blir uthängd och schavotterad i media för att därefter bli plundrad in på det bara skelettet! Det är ”Perversien” (Sverige) i ett nötskal!
   F.ö. nya ”naturtillstånd” tillkommer hela tiden, naturen är inte statisk. Det är bara miljödårarna som inbillar sina medmänniskor det!

  • mats skriver:

   Det hindrar dock inte tjänstemän att självsvåldigt klassa diken fel, till markägarens nackdel.

 4. mats skriver:

  Det ska vara ganska tydliga fel för att man ska våga ta risken. Ofta slåss man ju dessutom bara för rätten att investera mer pengar, framtida generationer till fromma. Då blir det ju billigare att strunta i allt och låta framtiden bli lidande.

  Svenska advokater som kan och är villiga att slåss mot staten står ju inte som spön i backen precis. Privatpersoner och småföretagare kan ha svårt att betala. Då är det tryggare att välja inriktning där man får betalt av staten oavsett vem som vinner och vem som förlorar.

  Den där tjänstemannen, jobbade han på en myndighet eller ett skogsföretag? Är det stycket ”Skogsstyrelsens agerande gav honom anledning att tro” som visar att han jobbar i företag och handlade i god tro angående myndighetens beslut? Du menar att myndighetens otydliga besked skulle vara vårdslöshet? Ja, man kanske kan argumentera framgångsrikt i ett sådant fall.

Kommentarer är stängda.