Nyhet: inget har hänt!

Esper et al har gjort en av de noggrannaste trädringsmätningar som gjorts i hela världen. Med ny förbättrad teknik har man fått bättre upplösning än tidigare. De har koncentrerat sig på norra Sverige och Finland. Deras mätserie sträcker sig över 2000 år.

De har funnit att de naturliga värmeperioderna vid både romartid och medeltid (internationella beteckningar) var både mer omfattande (varmare) och varade under längre tid än något som uppmätts senare. Detta understryker att det inte finns några vetenskapliga belägg för att den variation vi sett i nordiska temperaturer under 1900-talet varit ovanlig eller onaturlig. Det är inte heller något som inte har hänt förut eller inte överträffas av tidigare naturliga varitationer.

Det finns inte heller något i undersökningen som styrker att utsläpp orsakade av människan på något sätt har påverkat detta.

Det hela är alltså endast variationer i årsmån, vilket utnyttjats mot okunniga människor för politiska och eknomiska syften.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Nyhet: inget har hänt!

  1. allemand skriver:

    Det vet och förstår alla som inte har en politisk agenda eller möjligtvis lever på bidrag från ”klimatindustrin”.

Kommentarer är stängda.