Korthus i blåsväder.

Så här i början på det nya året kanske ni vill veta hur det blir, så att ni kan gardera er eller satsa pengar på rätt saker. Britiska Met Office vet besked. Det kommer att bli ett av de varmaste åren någonsin. Mer än en halv grad varmare än långtidstrenden. Nästan säkert blir det varmare än 2012. Ni minns väl den långa värmeböljan hela sommaren och hur vi grillade varenda kväll? Inte!

Uppvärmningen kan bero på naturliga variationer eller på människans utsläpp av växthusgaser. Ja, det är korrekt uppfattat, Met är inte längre tvärsäkert på att allt är människans inverkan. Den logiska slutsatsen blir ju då att om vi inte påverkar klimatet när vi beter oss som vanligt, varför skulle det då göra någon skillnad för klimatet om vi börjar bete oss ovanligt? Det verkar som om någon börjar förbereda en reträtt.

Nu har ju ingen uppvärmning skett de senaste 16 åren. Det är den officiella sanningen om temperaturutvecklingen. Lika fullt påstår Met att 11 av de tolv varmaste åren sedan 1850 har inträffat sedan 2001. Alltså 2001 + 11 är 2012. Hur får de det att gå ihop med att ingen uppvärmning skett de senaste 16 åren? Jag tror att de helt enkelt ljuger. Bland annat för att det avslöjats att redan uppmätta och redovisade temperaturserier ändrats så att exempelvis värmerekord på 1930- och 40-talet förvunnit. Forskningsanslagen och de fina titlarna smakar säkert fågel i dessa ekonomiskt kärva tider, att ge sig ut på den fria arbetsmarknaden kanske inte är fullt så lockande som att tänja på sanningen?

Att sedan EU-desinformationen lägger till de vanliga lögnerna och vanföreställningarna när de återger prognosen gör inte saken bättre. Korthuset får inte rasa ännu.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Korthus i blåsväder.

 1. Errbe skriver:

  Jag citerar ur Tillägg nr 1 till anmälan till GRN:

  ”Den 14/12 avslöjade New York Times och engelska Telegraph läckor från det pågående arbetet med IPCC:s rapport AR 5, som avses komma ut 2013:

  De läckta dokumenten visar bl.a.

  Ingen uppvärmning kan nu observeras, snarare en tendens till avkylning.
  Havens nivåer är stabila.

  Orkaner, torka och översvämningar kan inte föras på uppvärmningens konto.

  Halten vattenånga i atmosfären har inte ökat, snarast minskat något.

  Den sista punkten är dramatisk. Den hypotes om koldioxidens verkan på klimatet, som IPCC drivit under sin existens, erkänner att koldioxidens fysikaliska egenskaper gör den oförmögen att omsätta mer än små mängder energi. Dess molekyler reagerar endast i mycket smala band i strålningens spektrum. Där finns bara obetydliga mängder energi. Vattenånga har en hundrafaldig potential.

  Hypotesen förutsätter att koldioxiden åstadkommer en liten uppvärmning, som sedan förångar vatten, så att dess halt i luften ökar och orsakar en större uppvärmning, vilket kallas återkoppling. Då vattenångan inte ökat, kan koldioxiden inte ha haft någon effekt.

  Detta BEVISAR att koldioxiden INTE KAN orsaka någon märkbar uppvärmning.”

  Det är ju en sensation som borde vara mer intressant än kriget i Syrien. Nu håller politikerna på att ställa samhällets flesta funktioner på ända med hänvisning till koldioxiden och dess följder med stigande havsnivåer.

  Det behövs alltså inte längre. Vad skall Lena Ek säga, närt det står klart att hon jagat på utvecklingen åt fel håll hela tiden ? Har Miljöpartiet något existensberättigande längre ? Kommer folk att fortsätta lyssna på dem som haft fel i decennier ?

  Tala om för dina vänner och bekanta att koldioxiden inte orsakar något alls med klimatet.

Kommentarer är stängda.