Centerpankakan

Upp som en sol, ner som en centerpartist. Annie Lööf misslyckades med förnyelsen av centerpartiet och misslyckades med att renodla såväl en borgerlig profil som en landsbygdsprofil. Socialliberalismen är upplysningsvis en vänsterideologi. Vad väljarna ska ha centern till i framtiden kan man fråga sig.

Vad Annie Lööf har för uppgift i ledningen för ett parti som inte vill veta av hennes idéer, det kan man fråga sig. Inte minst är det rimligt att hon själv ställer sig den frågan. Vill hon skydda sitt eget varumärke är det dags att lämna partiet redan nu. Partiet är redan förlorat, så det gör varken till eller från för partiet om hon är kvar.

Vad centern ska ta sig till med en partiledare som inte går i takt med partiet och inte förmår leda det, måste man undra över. Den centerpartistiske riksdagsledamot som efter nästa val vill ha ett politiskt uppdrag bör nog se till att bli uppsatt på såväl kommunal- som landstingslistan hemmavid. Något riksdagsuppdrag lär de inte ha kvar.

Varför blir det då så här? Väljarna vill dels se något nytt från centern och dels en renodling av frågor som det brukar uttryckas i andra sammanhang, ”lirar ihop”. Det är det partiet misslyckats med. I det läget väljer man att tro att det väljarna redan ratat i flera val är det som kommer dra väljare nästa gång, bara man häller litet ny grönsås på anrättningen. Så dumma är inte folk.

PS. i dagens Aftonbladet påstår Mattias Svensson att det enda centern uppnått de senaste sex åren är stöd till sina väljare på landsbygden. Sanningen, som stadsbor naturligtvis har svårt att se, är att den ”gröna politiken”, dvs alla förbud att sköta sin egendom som man själv vill, kostar landsbygden mycket mer än vad bidragen ger. Tyvärr har även de flesta centerpolitiker svårt att inse detta. Det är därför de har så få väljare.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.