Krymp EU!

Allt fler européer vill folkomrösta om EU

Efter Camerons utspel är det allt fler som vill folkomrösta om sitt medlemskap i EU. Den holländske historikern Thierry Baudet har tillsammans med några kollegor krävt samma sak. Det krävs 40000 underskrifter i en namninsamling för att få till en folkomröstning. I hollands historia har folkomröstning hållits bara en enda gång, om den nya EU-konstitutionen. Det blev nej, men Holland anslöt sig ändå. I Österrike vill FPÖ ompröva, vänsterpartisten Jonas Sjöstedt liksom piratpartisten Christian Engström.

Men i byråkraternas led börjar oron sprida sig. Våra svenska allianspolitiker, som ställer upp på det mesta EU hittar på, är inte glada över tanken på att tänka om, eller att överlåta tänkandet till svenska folket.

För svenskt vidkommande är saken den att vi länge tvekade att bli medlemmar. När vi väl blev det, var det på helt andra villkor än de som bara något år senare bestämdes. Jag personligen trodde i min aningslöshet att det relativt lilla EG vi gick med i skulle utgöra en garant mot den ständigt svällande socialistiska byråkratin vi plågades av här hemma. Istället tog megalomanin över EU.

Allt fler eu-medborgare har upptäckt samma sak, en gigantisk byråkrati som lägger sig i allt mer av vardagslivet, som producerar nya regler och restriktioner.  En överhet som är genommanipulerad i klimatfrågan och använder sin makt till att förstöra europeisk industri och arbetstillfällen. Vi skulle alla behöva få uttrycka vår önskan om ett mindre och friare Europa. Av någon outgrundlig anledning vill svenska papegojmedia inte förmedla folkets vilja, den offentliga debatten om villkoren för Sveriges och svenskarnas medlemskap i EU existerar inte. Här finns en arena för ett politiskt parti som vill ha en profilfråga.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Krymp EU!

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  ”Av någon outgrundlig anledning vill svenska papegojmedia inte förmedla folkets vilja”?
  Inte särskilt ”outgrundlig”, vi fördummade skatteslavar smörjer parasiterna på de skattesubventionerade riksblaskorna och garanterar därmed deras fortlevande! Dom har knappast något intresse att bryta den pengaströmmen som göder dom.

 2. Niklas skriver:

  Vad finns det för garantier att resultatet i en folkomröstning verkligen följs? Skulle folkomröstningarna vara beslutande, så skulle ju t.ex. kärnkraften vara helt avvecklad vid det här laget.

  • mats skriver:

   Det finns naturligtvis inga som helst garantier. Men efter en folkomröstning i en specifik fråga kan inte politikerna påstå att de inte känner till folket vilja.

Kommentarer är stängda.