Frihetsportalen i Miljömagasinet

I senaste utgåvan av Miljömagasinet (nr 28, 12 juli) ägnas stor uppmärksamhet åt den på senare tid hett debatterade djurskyddsfrågan och ägarnas upplevda, samt i flera fall bekräftade rättslöshet. Det är ett utmärkt initiativ tidningen tagit i en fråga som MSM-PKP inte tar i med tång. Förhoppningsvis vågar andra journalister och utgivare ge sig frågan i kast.

Astrids Lofs har fått skriva ledaren, något hon som förväntat gör med den äran. Jag har fått bidra med understreckaren till ledaren. Det är huvuddelen av texten från Dynamit i djurskyddet. Tyvärr kom inte min korta passus om äganderättens förhållande till allemansrätten och strandskyddet med. Det hade kunnat bli en fin cliffhanger till ett kommande temanummer. Både jag och tidningens redaktör är intresserade av miljöfrågor. Vi står dock en bit ifrån varandra politiskt och än längre bort befinner sig vissa av hans medarbetare om jag förstått saken rätt av den e-postkonversation vi haft innan publiceringen.

Dessutom ägnas ett helt uppslag och några mindre artiklar åt djurskyddsfrågan.

 

Det här inlägget postades i Äganderätt, Aktuella övriga ämnen, Miljö. Bokmärk permalänken.