The Climate is Fine

När man tröttnat på att förklara att klimathotet inte finns och man gjort det med fakta, redovisat naturvetenskapliga baskunskaper, resonerat logiskt. Kort sagt, försökt appellera till medmänniskornas (och medias, politikers mfl) förnuft och inte kommit märkbart framåt. Då återstår att vädja till känslorna. Som alarmisterna gör. Då kan man välja på satir, parodi, ironi, romantik, ilska, humor eller gråt. För denna gång överlämnar jag denna kombination.

Efter Anthony Quinns succé med Zorba blev han oerhört populär hos ”damorne”. Det gick att sälja nästan vad som helst med hans ansikte och röst. Till exempel denna smörsång där han pratsjöng I love you. Nu tänkte jag låna Anthony Quinn för att sälja det glada budskapet att klimatet mår bra och det finns inget att oroa sig för. Det är ju ändå sanningen, så det kan väl inte finnas något att skämmas för i sådan kärlek?

The climate is fine
The climate is fine
The climate is fine
The climate is fine
How many different ways are there to say
The climate is fine
The climate is fine
No need to say it any other way
You trust me?
How wonderful. Oh, how wonderful that such a thing can be
Just, just climate peace, adds up to
The climate is fine and we’re glad it is!

Klimatet mår bra
Klimaet är i orden
Das Klima ist in Ordnung
Le climat est très bien
El clima esta bien
Il clima è ben
In climate est bene
Klimaet er greit i orden
La klimato estas fajna

Ilmasto voi hyvin, perkelä!

 

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.