Motorlotteriet

Sossarna kraftsamlar för att fylla på kassakistan inför valet. En mängd olika lotterier är redan igång. Ett sätt att dra in pengar är att lotta ut bilar genom Motorlotteriet. Jag skulle gärna vilja veta hur de tänkt där? Vi lottar ut bilar som vi sedan förbjuder på våra gator i städerna när vi ska regera med MP. Folket ska åka kollektivt. Visst är vi måna om miljön, men det är ännu viktigare med makten. MP kan kyssa sig nånstans i närheten av avgasröret, S i Rosenbad är viktigare än allt.

Eller är det kanske budskapet de har snott från Bill Clintons valkampanj, It’s all about the money, stupid!

Alla kan tydligen bli miljonärer, inte genom att rösta på sossarna och låta dem föra en ansvarsfull politik, utan genom att köpa deras lotter och låta sossarna misshandla riket utan påverkan från ovidkommande element, som exempelvis väljare.

När sossarna ska stärka valkassan, då är kommersialismen kanon, då passar reklam-TV perfekt. Nu kränger man lotter för glatta livet. Spel och dobbel är finfina grejer när de influtna medlen ska helga ändamålet.

Magdalena Andersson har redan slagit fast temat för valrörelsen till nästa års riksdagsval: Borgarna lånar till skattesänkningar för de rika. Sossarnas eget budskap, mer eller mindre väl maskerat, är : Ge oss dina pengar, den som har tur kan få tillbaks med råge. Övriga blir utan.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.