Klimatalarmisterna gör vågen

Som ett sista halmstrå för att förklara hur det kan komma sig att någon global uppvärmning inte kunnat skönjas de sensate 17 åren har nu klimatforskarna kommit på en ny och faktiskt ganska innovativ förklaring: Klimatet gör vågen!

De liknar det vid att på stora arenor gör åskådarna vågen, vilket ger en puls med högre höjd en kort stund och sedan blir allt lugnt en längre stund än pulsen varade. Men vågen höjer ändå temperaturen på stadion.

Av alla långsökta förklaringar. Publiken har ett val. Publiken gör vågen som en medveten handling. Gör klimatet vågen som en medveten handling? Psykologer har identifierat flera orskar till varför publiken kan få för sig att göra vågen; de har långtråkigt, de vill hylla en prestation, de vill själva känna sig som en del av det som händer på planen.

Vilken av dessa anledningar kan tänkas förklaras kemiskt eller fysikaliskt för de naturliga variationerna i årsmån? Den temperaturhöjning som upplevs på ett stadion där folk gör vågen är främst av psykologisk natur. Den kan inte mätas eller översättas till en fysisk temperaturhöjning i stadion.

Men forskarna vid Georgia Tech, som lanserat vågen-teorin tror att den nuvarande lugna fasen kan hålla i sig till år 2030. Därmed har de alltså köpt sig själva arbetsro för klimathotet i 17 år till innan de tvingas bevisa något. Är det inte så bluffmakare, sol-och-vårare med flera arbetar? De lämnar ett så avlägset datum för när deras åtaganden ska förverkligas att de i god tid har hunnit avlägsna sig själva från scenen.

 

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Klimatalarmisterna gör vågen

  1. Åke Sundström skriver:

    Träffande och mördande kommentar, samtidigt som PK-media tiger. Allt är med andra ord som vanligt. Klimatskojarna regerar. Ibland kan man tro man att det ligger något i talesättet att folk VILL blir bedragna. Skall bli intressant att se om någon enda vetenskapsman förstår vad du själv förstått om den idiotiska jämförelsen och offentliggör sin kritik.

Kommentarer är stängda.