Sverige tar matchen

Kommunalarbetareförbundet hade en gång som slogan ”Vi tar fajten!” Den handlade om att pressa mer skattepengar ur svenska folket, om att förbjuda privata företag att verka inom det som kommunal betraktar som sitt monopolrevir, om att förbjuda ”vinster i välfärden”, arbetsgivarens rätt att leda och fördela arbetet, etc.

Sedan ett år tillbaks driver Svenskt Näringsliv kampanjen ”Sverige tar matchen”. Här handlar det om företagarperspektivet och de viktiga villkor som vi alla är beroende av. Utan företag, ingen gemensam välfärd.
Man kan gå in här och läsa mer, samt beställa sin egen uppdatering om kampanjen via e-post.

Många har nyligen kritiserat Påven för att han uttalat att vår tids största utmaning är arbetslösheten. Även bland borgerliga och kristna debattörer har detta kritiserats. Men Påven har lika rätt som Svenskt Näringsliv. Utan folk i arbete blir belastningarna på de som har arbete onödigt stor och såväl samhällsfördrag som gudstro ställs på onödigt stora prov.

Kommunals hävdande av sitt ”naturliga monopol” och Svenskt Näringslivs redovisning av vad företagandet gör för samhället, visar var stridslinjen går. Tänk om vi kunde få några borgerliga politiker som förstod detta och hjälpte till att förklara skillnaden mellan negativa och positiva rättigheter, förklara skillnaden mellan att bidra och att få bidrag. Någon som kan förklara värdegrunden bakom arbetslinjen. Allt för länge har borgerliga politiker accepterat socialismens paradigm och försökt vara bättre socialister än sossarna. Det har inte varit välgörande för borgerligheten, inte klargörande för allmänheten vad borgerlighet är.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Sverige tar matchen

  1. Gunnar Eklund skriver:

    ”……… Utan folk i arbete blir belastningarna på de som har arbete onödigt stor och såväl….”
    Svårt det här. Mycket av nödvändiga arbeten blir alltmer effektiva/produktiva och skulle kunna producera mer än vad som behövs men det går ju inte därför blir fler arbetslösa. Vad skall dessa göra. Onödiga arbeten?? Vem skall betala för detta? Mycket skulle behöva göras men få vill betala för det. Det måste finnas någon som vill ha arbete utfört och som vill betala. Arbete ensamt har ingen mening och kan inte skapas. Kommer att tänka på ”herr Moro”(Galenskaparna) och inslaget där om effektivitet. Att gå tillbaka är heller inte rimligt eftersom mycken automatisering även minskat risken för att människor far illa i arbetet. Det som behövs är att underlätta för människor att vara verksamma.

Kommentarer är stängda.