LO bakbinder företag

Bland de frågor LO och sossarna tänker sig att gå till val på finns ett riktigt stolleprov. Man har tänkt sig att företag som går samman för att lösa en entreprenad eller annat större arbete ska tvingas borga för varandra. Så att om ett företag missköter sina ekonomiska åtaganden mot sina anställda, så ska de andra företagen tvingas betala.

De säger att det är för att komma åt de oseriösa företagen. Men vänta nu, om jag är en oseriös företagare som inte vill betala mina skulder, då skulle jag väl älska detta förslag? För det tvingar ju de skötsamma att plocka upp notan efter mig och jag går fri!

LOs önskan om att binda upp företagen på detta sätt kommer att bli ett dråpslag mot alla småföretag som på ett eller annat sätt kommer in på en arbetsplats med andra företag, som underentreprenör eller liknande. Man kan nästan tänka sig att det är denna effekt de egentligen vill uppnå, att alla småföretag försvinner.

Men vänta nu, det har ju varit LO och socialisternas våta dröm och uttalade mål i närmare ett århundrade. Småföretagarna, dessa ”parasiter” och närmast svartfötter som inte inordnar sig i kampen mot de stora ”skurkföretagen”. Jo, den visan är bekant sedan länge. Det är nästan så man hoppas att de verkligen gör detta till en valfråga!

Det här inlägget postades i Äganderätt, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.