Fascistisk aktion på Globala skolan

Globala skolan hade bestämt att bjuda in samtliga riksdagspartiers ungdomsförbund till bokbord för att informera eleverna inför valen i år. Ett antal elever vägrade dock släppa in SDUs representanter. Med banderoller och plakat som anklagade SD för fascism mötte de ungdomspolitikerna. Eleverna påstod sig värna demokratin, men de gjorde det med samma metoder som en gång präglade Europas fascister.

Eleverna verkade inte själva inse sin egen historielöshet, inte inse hur deras självsåldighet motverkade deras egna ideal. Man fick känslan av att aktionen orkestrerats av någon vuxen grupp med hatisk inställning till SD. Andra elever uttalade besvikelse över att inte få möjligheten att ställa frågor till alla partier.

Dessa ungdomars reflexmässiga agerande sker mot en fond där svenskar och svensk historia systematiskt stigmatiseras för rasism och rasbiologi. Vi ska ständigt skämmas för tidigare generationers misstag. Integrationsminister Erik Ullenhag presenterar en självspäkelsebok om hur illa romer behandlats i Sverige under 1900-talet. En borgerlig upprepning av Göran Perssons utspel om förintelsen. På Skövde museum ger journalisten Maja Hagerman sin välsignelse till en utställning om Sveriges Rasbiologiska Institut. Att förmedla kunskap om vår historia är huvudsakligen skolans uppgift. Det är inget som tjänar på att vinklas i media och piska svenska folket med.

Allt svenskar gör måste tydligen belysas i rasistiskt ljus. När SD säger att vi bör minska flyktingmottagandet för att istället hjälpa människor som har det svårt i sina hemländer, kallas det för rasism, inte humanism. Samtidigt frågar människor som är flyktingar i sitt eget land eller precis orkat ta sig över gränsen till ett grannland varför vi satsar så mycket på några få, istället för att hjälpa alla dem som finns på plats. För egentligen vill de inte fly sitt land. Det är bara det att situationen är ohållbar i hemlandet. Att högt flyktingmottagande gynnar människosmugglare, utarmar de asylsökande och utsätter dem för stora risker, är inget som får debatteras i svenska media. Det är denna brist på allsidig information i media och skolans oförmåga att skilja propagandan från skolundervisningens sanningssökande som får elever att omvändas till nyttiga idioter.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Fascistisk aktion på Globala skolan

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  En klar konsekvens av att svenska folket avstått från rätten att sig beskatta till korrupta politiker,
  och att tillåta dem att hålla lekstuga med stulna pengar.

 2. Niklas skriver:

  Nu vill ju även samerna ha en vitbok, hörde jag på radion. En sådan vitbok lär väl belysa effekterna av uttrycket ”Lapp ska inte bo i fyrkantiga hus, ty då blive lappen later. Lapp ska bo i kåta”. Det fanns visst särskilda lappfogdar, som såg till att denna regel efterlevdes.

  Mats, du kan kanske berätta mer, då har påbrå ifrån norr?

  • mats skriver:

   Ja, mina förfäder fanns i Norrbotten redan när folkbokföring kom till stan, om man säger så. Jag har haft några samer som klasskamrater i skolan och senare några som arbetskamrater.
   Enkelt uttryckt är de som folk är mest. För att ge en förklaring från psykologin och mental träning kan man säga att det är olika vilken personlig stil eller blandning man har på externalisering och internalisering av attribution för framgång respektive motgång.
   Det finns människor som alltid tillskriver (attribuerar) framgång till den egna förmågan och motgångar till andras inverkan eller rent av sabotage eller rasism. De skyller alltså på andra när det går dåligt och berömmer sig själva när det går bra. Dessa uppvisar ofta i sin tur ofta rasistiska tankegångar, inte minst om de råkar tillhöra en tidigare eller fortgående diskriminerad grupp.
   Motsatsen är de som har äkta dåligt självförtroende. De tillskriver framgång ren tur eller hjälp från andra, medan de alltid själva tar på sig ansvaret för att det går dåligt. Alla tänkbara blandningar av dessa strategier för att hantera verkligheten finns hos människorna. De som är någorlunda hederliga och intelligenta når något slags balanserad uppfattning om verkligheten. Låt os nöja oss med att säga att jag mött såväl balanserade som obalanserade samer. Precis som med svenskarna alltså.

 3. Åke Sundström skriver:

  Helt korrekt, Mats, att beskriva en invandringskritisk politik som i grunden mer human än dagens. Bert Karlsson och Ian Wachtmeister visste mer om sann solidaritet än både August Palms arvtagare, ärkebiskopar och kristdemokratiska partiledningar. Fast det handlar förstås inte om bristande insikter, utan om kyrkornas och Alf Svenssons godhetshyckleri. Utan kd:s stöd hade fp:s vilsna halmhattar varit isolerade – och SD:s framgångar uteblivit. Grattis till självmålet, Affe!

  Ditt korta inpass, Samuel, väcker frågan vad vi egentligen skall anklaga politikerna för? Är dom korrumperade, som du skriver, eller kanske ”bara” ohederliga? Korruption är att sälja sig till en bestickare, vilket det knappast handlar om. Men det är lika förfärande att ljuga och svika väljarna, genom att mot bättre vetande, men i det egna partiets maktintresse, försnilla många 100-tals miljarder av våra gemensamma skattepengar.T ex via den ofattbart dåraktiga klimatpolitiken eller riksbankens negativa realränta, som årligen konfiskerar ett par procent av spararnas pengar.

  Däremot förekommer numera, det är sant, en omfattande korruption inom vår en gång så omutbara ämbetsmannakår. Högre verkschefer, konsulter och andra rådgivare säljer sin yrkesheder och underordnar sig de politiskt korrekta åsikterna. Konkret genom att utgå från den beställda slutsatsen och sen baklänges konstruera en beviskedja som kan verka trovärdig. Allt i den egna karriärens välförstådda intresse. Det är inte ursäktligt, men begripligt, att så många faller för dessa frestelser. Den lögn som den ene vägrar att skriva under på, finns det genast många andra som utan samvetsförebråelser åtar sig att förmedla. Systemet favoriserar lögnarna, bestraffar visselblåsarna.

  Allt förstås logiska följder av politiska beslut. Ansvaret vilar entydigt i knät på lagstiftarna i Sveriges riksdag. De är inte själva korrumperade, men medverkar till, och blundar för, den tilltagande korruptionen – en viktig nyansskillnad, men jag gissar att du, Samuel, menade ungefär detsamma.

  Olof Palme och hans kamrater startade denna nedbrytningsprocess, men även borgerligheten har gjort sig medskyldig. Dels genom att moderaterna varit tvungna att komma överens med sina kamrater i c, fp och kd. Men dels också på grund av Fredrik Reinfeldts oförställt populistiska hållning – ett eget ideologiskt kappväntande utan förlåtande drag. 2006 befriades vi från SAP:s hegemoni, tack för det, men hur många insåg att de i stället skulle bli den nya moderatsocialismens fångar?

  • Samuel af Ugglas skriver:

   De flesta förstår att det är fel att stjäla andras pengar. Men om man ber staten (politikerna och deras tjänstemän) att göra det och kallar det för skatt, så tycker många helt plötsligt att det är OK att stjäla pengar. Har läst någonstans att, i Finland kan man definiera det som häleri men att ha sådana värderingar i vårt fantastiska Sverige då har man uppnått man lynchstatus!

Kommentarer är stängda.