Kasta glas i Folkhemmet

Socialdemokratiska Ulrica Messing lämnade politiken för att tillsammans med nya sambon Torsten Jansson bli glasdirektör i Glasriket (Orrefors, Kosta, Boda, mfl). De lyckades driva verksamheten mot en snabb nedläggning av flera av bruken.

När Gertrud Larssons satiriska pjäs ”Glasjesus” skulle sättas upp i Kosta Folkets Hus sa folketshusföreningen först ja och sedan nej. Det är Kalmar Länsteater som är huvudman för teaterföreställningen. Men det är tydligen känsligt i socialdemokratiska Folketshusföreningen att kritisera maken till förra socialdemokratiska ministern. Nu är föreställningen stoppad även i Orrefors.

Såvitt framkommit i intervjuer med pjäsföfattaren är satiren en svidande kritik från vänster mot hur Jansson skött kulturarv, industriarv och personal. Jansson fick Kungliga Patriotiska Sällskapets Näringslivmedalj för framgångsrikt entreprenörskap 2011.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.