Mördartomaternas återkomst

Trodde ni att jag var dum i huvudet när jag igår påstod att Putin sörjer Sovjetunionen? Icke så! I förrgår bestämde sig fem ledamöter av Duman att begära att åklagaren undersöker Mikhail Gorbachevs skuld till att Sovjetunionen föll. Just det, skuld! Han har prisats internationellt och nationellt för att han inledde de förändringar som ledde fram till fallet. Då kritiserades han för att han hade låtit det dra ut på tiden, att fallet gick för långsamt.

Nu är det flera gamla sovjetkommunister som vädrar morgonluft i spåren av Rysslands annektering av Krim. Putin kommer inte tillåta att en åldrad före detta president åtalas eller skadas. Han kommer själv bli en någon gång. Men han kommer absolut att underblåsa nostalgiska, nationalistiska och imperialistiska drömmar om ett mäktigt Stor-Ryssland. Vid en opinionsundersökning från januari i år uttryckte 86% av ryssarna över 55 år saknad efter Sovjetunionen.

På grund av språkskillnader, aktiv censur och ett kontrollerat internet, kommer många ryssar aldrig att kunna följa eller delta i en dialog med väst. Den ryska normaliseringen kommer att ta tid.

Det finns en gammal B-film som är så dålig att ingen vill se den och definitivt inte en uppföljare. Den heter Mördartomaterna anfaller! Men gamla sovjetkommunister kan tydligen tänka sig en remake. Det finns folk även i Sverige och EU som påstår att kommunismen är död. Tro dem inte! Bryssel är fyllt till brädden av kommunister i osorterade färgskalor. Mycket rött splatter blir det!

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Mördartomaternas återkomst

 1. Calle Kabo skriver:

  Prata inte ont om Mördartomaterna Anfaller! Det är ju en klassisk B-film. Och den har 2 uppföljare, Return of the Killer Tomatoes och Killer Tomatoes Eat France. George Clooney var ju med i tvåan! 🙂

  • mats skriver:

   Är det så illa alltså! Bortom mina värsta farhågor. Dessutom gav Wikipedia ingen information om detta.
   Ska jag tolka detta som att du menar att det finns både en och två chanser för kommunismen att komma tillbaks?
   Huga!

Kommentarer är stängda.